Een heel jaar lang, een hele zomer, herfst en winter, een heel televisieseizoen hebben we vol spanning gewacht. Maar dit weekend was het eindelijk zover. THE place to be voor BV-land was “Het Sportpaleis Light”. Daar kwamen menige bekende Vlamingen, even de show stelen. Philippe Geubels mocht alvast de show openen. Met zijn laaiend enthousiasme, dat vooral te merken was aan zijn stem, warmde hij het publiek alvast op voor de volgende gasten van die avond.

Aldegonde Bitch en Will.I.Am Vermandere kwamen letterlijk de show binnen gereden op hun blitse huifkar. Ze brachten tal van wereldhits in een nieuw West-Vlaams jasje. Na dit dansfestijn, was het tijd voor een beetje serieuzer werk. Daar kwamen Kris Peeters, Charles Michel en Jan Peuman. Zij kwamen zoals altijd even besparen, en waar gaat dat beter dan in een volle Lotto Arena? Gelukkig werden de heren al snel van het podium gereden. Na hun belofte volle woorden “En nu zullen we doen wat we al heel de winter beloofd hebben, een Black-Out.” Waarop alle lichten werden gedoofd. De bomma van familie vond dat het dan maar tijd was voor een feestje. Blijkbaar had de organisatie een kleine fout gemaakt en haar als DJ gevraagd. Ze kwam dan ook enthousiast aandraven met piepende gewrichten en een kar met een zeer ‘moderne’ grammofoon. Ze speelde hedendaagse hits van de-jaren-stillekes en werd al snel weggeblazen door Bruno Mars met “Uptwon funk”. Maar de bomma liet haar niet doen, en liet hen even zien dat ze nog steeds meekan met de nieuwste dansstijlen van de moderne jaren.

Maar medialand zou medialand niet zijn, als Joy Anna Thielemans niet even een Selfie maakte van HET hipste evenement van de week. Ze had voor de gelegenheid een “selfiestick” meegebracht waarmee ze haar en het hele publiek van de Lotto Arena kon fotograferen. Vanuit de zaal lukte het haar echter niet om iedereen in beeld te krijgen. Dus besloot ze maar vanaf het podium een selfie te nemen van haar en het publiek. Helaas, nog steeds paste de hele Lotto Arena er niet op. Dan zat er niets anders meer op dan het dak van het sportpaleis. Hoog en droog, had ze een prachtig uitzicht van de ring van Antwerpen. Jammer genoeg bleek haar evenwicht niet zo fantastisch en kwam ze pijnlijk ten val, gelukkig kon ze ons snel gerust stellen, en had ze niets ernstigs voor.

Een grote rode draad door de show was Belgium’s Got Talent. Monnik Giel en Annemie Struyf brachten een prachtige Mantra, maar gingen helaas met vier rode kruisjes naar huis. Niet veel beter deed Zuster Katharina met haar dansende Nonnen, ook zij mocht vertrekken met vier rode kruisjes.

Chris van den Durpel had in zijn televisieshow “Familieraad” de rode duivels op bezoek. Marouane Fellaini, Steven Dufour en Marc Wilmots, zetten hun beste beentje voor, maar is dat wel genoeg? Chris van den Durpel kreeg een plotse zenuwinzinking en verviel in een relaas aan typetjes. De arme man was niet meer te stoppen van pure miserie.

Ook onze vrienden van de buurtpolitie kwamen ons even gerust stellen, dat de politie wel degelijk waakte. De twee hadden een licht meningsverschil dat aarde in een klein pepperspray gevechtje. Gelukkig deed Bart Peeters ons dit voorval snel vergeten. Hij kwam “Peetertjes gewijs” even een liedje brengen. Maar zijn gezang duurde niet lang, want plots klonk er “Marie-Jeanne” door de zaal. De alom bekende kreet van Willy Naeskens. Hij deelde aan de mensen zwembadcontracten uit, en kwam even de Lotto Arena bekijken als mogelijke plaats voor één van zijn nieuwe zwemkommen. Bart Peeters deed erna vlotjes weer verder met zijn show en dacht waarschijnlijk “Wat Bartel van Riet kan, kan ik ook”. We kregen een spontane stripact, waarna hij in het publiek sprong om eventjes de handjes in de lucht te zwaaien. Ambiance was zeer zeker verzekerd.

Andrea Croonenberghs, Eva Daelman en Saartje van den Driessche kondigde nog snel het volgende programma aan. Dit kon jammer genoeg niet zonder het nodige gekibbel. Henk Rijckaert verloor zichzelf helemaal op het podium. Zijn alterego’s als bijvoorbeeld Alex Agnew en Geert Hoste pakten spontaan hemzelf en de show over. Ian Thomas kwam voor ons speciaal even over uit de states en bracht een liedje over zijn grootste truc: “Bokes met Choco”. Als Maggy de Block niet komt opdagen voor zijn act, staat hij een beetje versteld. Maar Mega Maggie moest waarschijnlijk eerst nog wat boeven gaan vangen. Want eventjes later komt ze recht naar beneden gezweven. Na een spetterende dansact met Ian neemt ze hem op haar rug en zweven ze recht in het diepe van de nacht. Maar Ian was niet de enige internationale ster op het podium vanavond. Ook Jeremy Clarkson kwam een interview geven aan onze geliefde showbizz Bart. Deze laatste stelde uiterst gevoelige vragen over Top Gear, wat hem uiteindelijk een mep in zijn gezicht op bracht. Of was het toch iets anders? Had je het niet goed verstaan Bart?

Dat Marc Marie alleen maar ja of nee kan zeggen wisten we al langer van vandaag. Maar toch ging Otto Jan-Han de uitdaging aan, en nam hem een interview af. De cast kreeg het even moeilijk, maar heeft zich op sublieme wijze uit de situatie geïmproviseerd.

De Kampioenen maken een nieuwe film. Maar Boma wilt een grotere rol, en heeft daarvoor een nieuwe dame in zijn leven nodig. Hij besluit auditie te houden, maar die gingen niet helemaal zoals gepland. Simonneke uit Thuis was hare Frank beu, en dacht bij Boma een nieuw leven te vinden. Jeanne de kotmadam dacht haar grote doorbraak te maken en Kirsten van “The Sky is the Limit” dacht haar een nieuwe rijke man hier te vinden. Maar uiteindelijk kiest Boma voor Marcel de Neuker, maar waarom? Na de uitspraak “De eerste, de beste die hier binnenkomt, kus ik vollop op de mond.” Kon hij niets anders dan dit toe te geven. Jani Kazaltzis kon uiteraard ook niet ontbreken. Ook deze show kwam hij zijn ongezouten mening brengen over het publiek. Een knap staaltje licht en time werk, zorgde voor unieke beelden.

Ook Gaston en Leo werden nog eens van onder het stof gehaald. Zij brachten de echte comedy voor ons even terug, nostalgie…

De meisjes van K3 brachten voor deze speciale show, hun allerlaatste liedje. Maar ook Nicole en Hugo kwamen nog eens voor een laatste keer zingen. Wie nog lang niet stopt met zingen, zijn de Romeo’s. Zij kwamen de zaal op de Segway binnengerold. Zij kwamen uiteraard niet alleen voor de ambiance maar ook voor de vrouwtjes in de zaal. Kristof liet zijn gelovigheid nog even duidelijk zien. Genageld op het kruis, daalde hij neder in de Lotto Arena. Gelukkig was hij nog in tact zodat hij ons nog vele lofzangen kon brengen. Natuurlijk kon het groot lawijt van de Kempen niet ontbreken, en stormde Nathalia het podium op. Gezien Nathalia meedacht over de besparingen, en alle internationale sterren bezet waren, zat er voor haar niets anders op dan ze zelf na te doen. Ze verblufte iedereen met het wondermooie keelgeluid dat daar eventjes uitkwam. Tot slot kwam er nog THE battle of the Limburg. Loredana en Patje brachten aan zichzelf nog even lof, tot Regi met Linda hun lofzangen eventjes kwamen overbluffen. Regi wint the Battle!

De Cast van Tegen de sterren op hebben hier weer allemaal een prachtige prestatie neer gezet. Ze hebben nu ook bewezen dat ze naast acteren ook goed kunnen entertainen, maar vooral prachtig kunnen zingen. Een extra pluim voor Nathalie Meskens die in de rol van Nathalia even de groten sterren als Amy Whinehouse, Britney Spears en Shakira nadeed. Een klok van een stem, dat niet vele haar nadoen. Ook de stem van Guga Baul is goud waard. Hoe je zoveel kronkels in je stem kan krijgen om toch maar de exacte stem van die collega-BV te krijgen, Joost mag het weten en Guga blijkbaar ook… Tine Embrechts stond deze keer met een bolle buik op het podium. We zijn blij dat ze het einde van de show gehaald heeft, zonder haar zou het toch niet hetzelfde zijn. We wensen haar alvast veel geluk met de bevalling! Chris van Espen sloeg erin zich te verkleden van de Bomma, tot Jani, tot Romeo, metamorfoses met hopen. Ivan Pecnik en Clara Cleymans mochten samen nog eens in de huid kruipen van het meest gekende duo van de showbizz, Nicole & Hugo. De echte denken misschien dan wel aan stoppen, maar moeten misschien deze frisse versie een kans geven als vervanging? Walter Baele speelde rollen van bekende voetballer, tot lintdanser, tot non, allemaal heel uiteenlopend, maar allemaal evengoed gebracht! Ella Leyers heeft zeer zeker haar stem van haar vader geërfd. Haar versie van “Uptown Hunk” sloeg even in als een bom. Jonas van Geel bewees nog maar eens dat hij kan zingen en acteren, in zijn rollen als Ian Thomas, Bart Peeters, Kristof,… kon hij zich volledig smijten, wat hij ook deed!

Het was een prachtige show, waarbij iedereen goed gelachen heeft! Wij willen meer van dat! Maar het zal wachten zijn tot volgend jaar of het volgende seizoen. We kijken er alvast naar uit! Een dikke proficiat voor de cast en de schrijvers, het was een fantastische prestatie!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: