Dit weekend vond de derde editie van “Tegen de Sterren op Live” plaats. Gezien het grote succes van de afgelopen jaren sprongen ze van de Lotto Arena naar het grotere broertje het Sportpaleis. Maar ondanks dat de zaal zoveel groter was, had het populaire Tv-programma geen enkele moeite om de zaal te vullen. De schitterende cast bezorgde ook deze keer weer menig volk een aangenaam weekend.

Beginnen deed de show alvast verrassend, toen Tom (Walter Baele) en Danielle (Nathalie Meskens) de zaal in reden op een quad. Tom bracht zijn Danielle samen met een coupje champagne alvast naar haar plaats. Een mooie verwijzing naar het programma “The Sky is the Limit”. Maar echt startten deed de show pas als Stan van Samang (Jonas van Geel) de zaal kwam ingelopen, hij bezorgde ons alvast een fantastische muzikale start. Stan was niet de enige die ons kwam verrassen met een muzikaal bezoekje. Ook Belle Perez (Ella Leyers) kwam even langs en gaf in de vlucht nog een kleine Spaanse les. Slongs (Nathalie Meskens) en Tourist Le MC (Guga Baul) sloegen de handen in elkaar en rapten er samen op los. Maar niet enkel Vlaamse artiesten kwamen het podium sieren, ook enkele internationale kwamen langs. Zo hadden we bijvoorbeeld een duet van Elton John (Ivan Pecnik) en Lady Gaga (Clara Cleymans), werd ABBA (Chris van Espen, Ivan Pecnik, Tine Embrechts en Nathalie Meskens) nog eens van onder het stof gehaald en kwam Adèle (Nathalie Meskens) ons even een bezoekje brengen. ABBA veegde even alle nummers die België al naar het Songfestival had gestuurd van tafel met hun betere gepimpte versie. Nathalie Meskens deed iedereen kippenvel krijgen met haar mooie en komieke versie van Adèle’s nummer.

Even was er verwarring toen de nieuwe K3 het podium op kwam, zij moesten namelijk in de zaal ernaast zijn. Maar als Marthe (Nathalie Meskens), Klaasje (Ella Leyers) en Hanne (Clara Cleymans) dan toch bij ons waren, konden ze even goed nog snel een nummer brengen. Maar dat was buiten hun grote boze manager Kristel (Tine Embrechts) gerekend. Dat grote mag je deze keer erg letterlijk nemen, Kristel werd hoog in de lucht gehangen en had een regenboogkleed aan van meters lang tot p de grond. Erg angstaanjagend… Als we dan toch over klagen bezig zijn, dan gaan we maar rechstreeks door naar het Klagerfestival. Ook dit vast thema uit de reeks kwam dit weekend weer aan bod. Dana Winner (Tine Embrechts), Lindsay (Ella Leyers), Laura Lynn (Clara Cleymans), Garry Hagger (Ivan Pecnik) en Kristof (Jonas van Geel) kwamen weer een potje klagen. Al een geluk deden ze dit al zingend, zodat al dat gezaag toch te verdragen was. De meest energieke muzikale show kwam toch van Bart Peeters (de echte, Jonas van Geel en Guga Baul). Jaja, je leest het goed, toen alle stoelen van The Voice omdraaiden, bleek er niet 1 maar 3 Bart Peeters’en te zitten. Een prachtig samenspel van deze drie heren bezorgde ons de slappe lach.

Wie uiteraard niet mochten ontbreken waren onze vaste casanova’s “The Romeo’s” (Jonas van Geel, Guga Baul en Chris van Espen). Zij kwamen door het publiek door op een soort van praalwagen aangereden. En ze deden hun reputatie weer alle eer aan. Ze pikte een getrouwde vrouw uit het publiek, die dan gezellig bij hen op de troon mocht komen zitten. Dat waren spannende momenten voor die vrouw! Maar niet alleen ouder zangtalent was aanwezig, ook de familie von Trapp kwam ons even entertainen.

Uiteraard was er niet enkel muziek in de show, ook Comedy kwam aan bod. Zo kwamen Gaston (Jonas van Geel) en Leo (Ivan Pecnik) voor een keertje nog eens samen het podium op. Ook Freddy de Vadder (Walter Baele) kwam een paar moppen tappen, of eerder een paar pintjes drinken. Zelfs Samson (Jonas van Geel) en Gert (Guga Baul) probeerden er de grappige noot even in te brengen. De burgemeester (Walter Baele) en Albertoooo (Ivan Pecnik) kwamen hen hier graag bij helpen.

De show zou de show niet zijn als er niet enkele populaire Tv-programma’s de revue passeerden. De hit van dit jaar is “de mol”. Niet alleen kwamen de drie laatste kandidaten Gilles (Guga Baul), Hanne (Tine Embrechts) en Cathy (Ella Leyers) even een opdracht meedoen. Ook de regering speelde even een versie aan de mol. Het programma van Gert Verhulst (Guga Baul) “zeg eens euh” werd in een nieuw Samson-jasje gestoken en werd gespeeld door drie voetballiefhebbers; Dries Mertens (Clara Cleymans), Fellani (Walter Baele) en François de Keersmaeker (Ivan Pecnik). Niet alleen de gehele programma’s werden na gedaan, ook enkel personages zoals “de bomma van familie” (Chris van Espen) kwam de show stelen. Zij bracht een spectaculaire dansact.

Buiten Bart Peeters waren er nog “echte personen” die maar al te graag even meewerkte aan dit programma. Zo interviewde de “neppe” Greet de Keyser, gespeeld door Walter Baele, de echte. Deed showbizz Bart (Chris van Espen) Kobe Ilse een aanzoek. Deze laatste zat ook daadwerkelijk in de zaal en deed gewillig mee. Hij bestormde zelf het podium en kustte showbizz Bart voluit op de mond. De echte showbizz Bart die ook in de zaal zat, zal het zeker jammer gevonden hebben dat hij het niet was op het podium, maar zijn imitator.

Een nieuwtje in de show was de allom gekende “Kiss Cam”. Deze kwam slechts ene keer uit in het publiek maar spotte voor de rest enkele BV’s tussen al het volk door. Gezien de personagewissels die soms nogal ingewikkeld waren, was een klein deel hiervan al op voorhand opgenomen. Maar toch leek het er helemaal echt uit te zien.

Nog een leuk nieuwtje op de show was het record dat de cast allemaal te samen probeerde te breken. Van de meer dan 70 personages, gingen ze proberen er 25 te vertolken in slechts 400 seconden tijd. Het werd een race tegen de tijd, de ene artiest was amper af of de volgende stond al klaar. Philippe Geubels, Marc Marie, Tom Waes, Selah Sue, Richard van Top Gear, Ian Thomas, Simonneke uit Thuis, Natalia en vele anderen trippelden over het podium. En ze hebben het gehaald! Dit was meteen dan ook een mooie afsluiter voor deze show. Wij hebben er alvast superhard van genoten en hopen volgend jaar terug een kijkje te kunnen gaan nemen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: