Lieven Scheire is een man met een missie: voor een tweede reeks van Team Scheire wil hij opnieuw met de hulp van wetenschap en technologie de levenskwaliteit van een aantal heel bijzondere mensen verbeteren. Daarvoor doet hij beroep op zijn team van moderne uitvinders of “makers”: ingenieurs, wetenschappers en programmeurs, met wie hij samen slimme oplossingen bedenkt, die levens ingrijpend kunnen veranderen.

Lieven Scheire: "Team Scheire is de serieuze versie van De Droomfabriek. Bij De Droomfabriek ging het om mensen met een stabiel, normaal leven die droomden van iets bijzonders. In ons programma gaat het over dingen die voor ons alledaags lijken maar voor anderen een wereld van verschil maken".

AFLEVERING 1 (13 oktober)

Kenny & de patiëntjes uit het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis

Kenny (Boechout) wil zelf zijn kunstwerken in graffiti op de muur kunnen zetten. Als street-art fan is het voor hem onmogelijk om dit zelf te doen aangezien hij door zijn ziekte in een rolstoel zit en bijna niet meer zelfstandig kan bewegen. Mad scientist Anthony schiet hem te hulp om zijn droom waar te maken.

Een andere vraag komt uit het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis in Antwerpen. Ondanks alle voorbereidingen en goede begeleiding geraken kinderen vaak overstuur en in paniek als ze het operatiekwartier binnengaan. Gebruikersonderzoeker Lynn en Imec gaan de uitdaging aan om ondanks de strenge medische regels toch een oplossing te bedenken.

AFLEVERING 2 (20 oktober)

Debby & Tatjana

Debby (Oostkamp) geeft als zaalverantwoordelijke graag het goede voorbeeld aan haar team. Omdat ze geboren werd zonder linkerhand stoot ze echter op praktische problemen, zoals het dragen van een plateau. Innovatie manager Kristel werkt via 3D printing een ingenieus systeem uit.

Toen Tatjana (Sleidinge) 16 jaar was liep ze ernstige gehoorschade op. Hoewel haar tinnitus op dit moment leefbaar is, is ze als de dood dat het erger zou worden. Die ongerustheid belemmert haar enorm in het beleven van haar passie; muziek. Genieten van een festival of concert is bijzonder moeilijk geworden. Professor mobiele communicatie Maarten bedenkt een hulpmiddel zodat Tatjana weer kan genieten van live muziek!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over