Gemiddeld 977.000 kijkers zagen hoe kersverse coach Bart Peeters een vliegende start nam in The Voice van Vlaanderen. Na amper één aflevering is zijn team al bijna voor de helft gevuld. De start van het nieuwe Voice-seizoen palmde een marktaandeel in van 46,8% (VVA 18-54, alle cijfers live +4). Ook in de tweede Blind Auditions op vrijdag 26 februari 2016 lijkt Bart Peeters lustig verder op de knop te drukken. Is team Bart straks al helemaal volzet?

Omdat ik merk dat kandidaten vaak voor mij kiezen – en ik schrik daarvan – ga ik proberen om iets minder te drukken”, begint Bart vol goede moed aan de tweede Blind Auditions. “Dat vraagt discipline en daar heb ik het nogal moeilijk mee.” De 18-jarige Robin uit Izegem komt vrijdag als eerste voor de gedraaide stoelen van de coaches te staan. Zij laat zich niet tegenhouden door haar verkoudheid en hoopt indruk te maken met Turning Tables van Adele.

Sigi Hendrix (20, Hasselt) is voor coaches Bent en Koen geen onbekende. Vorig seizoen waagde hij nog zijn kans met een gedurfde blind blind audition achter gordijn. Helaas zonder succes, want Sigi kon de coaches niet voor zich winnen. Dit jaar probeert hij het opnieuw met Brother van Matt Corby. Geen toevallige nummerkeuze, want ook Sigi’s broer Sepp (18, Hasselt) probeert vrijdag een plekje in de Battles te verzilveren. Hij doet dat met Kiss From A Rose van Seal. “We doen allebei mee, dus dubbel zo veel kans dat de coaches afdrukken”, weet Sepp.

Ook het eerste duet van dit seizoen is vrijdag een feit. Helke (42, Nevele) en Erik (60, Bottelare) zijn oud-collega’s en vormen al een paar jaar een muzikaal duo. “Erik hoopt bij coach Bart Peeters terecht te komen, terwijl Koen Wauters mijn jeugdidool is”, klinkt het bij Helke. “We hebben overlegd en een ranking opgesteld voor als er meerdere coaches afdrukken. Maar Erik wil heel graag eens She Goes Nana zingen met Bart”. Samen met Erik hoopt ze de coaches te laten drukken met The Boxer van Simon and Garfunkel.

David Maliyamungo (25) heeft Congolese roots, maar woont in Brussel. Zijn deelname aan The Voice was tot nu toe een goed bewaard geheim. David zong vroeger Afrikaanse gospel in een kerkkoor, maar stopte zeven jaar geleden met zingen. Tot hij vorig jaar na een karaokebezoek opnieuw gebeten werd door de muziekmicrobe. Nu is David klaar voor wat hij zelf één van de spannendste momenten uit zijn leven noemt: zijn auditie op A Song For You van Donny Hathaway.

Een van dé muzikale hoogtepunten komt vrijdag van Lisa (23) uit Vosselaar. Zij gaat voor een gedurfde nummerkeuze, die de tenen van sommige coaches meteen doet krullen. Met I Have Nothing van de iconische Whitney Houston legt Lisa de lat bijzonder hoog. “Dit hebben we nog niet zo vaak meegemaakt”, beseft coach Bent Van Looy na de auditie.

De 29-jarige Maarten uit Sint-Niklaas zorgt voor power op het Voice-podium. Deze zingende leerkracht kiest voor het harde gitaarwerk met Little Monster van Royal Blood. Paulien uit Melle (20) staat in The Voice voor het eerst op een groot podium en voelt de zenuwen door haar lichaam gieren tijdens haar auditie op Isn’t She Lovely van Stevie Wonder. Ook ambtenaar Daan (28, Eke) stond nog nooit eerder op een podium. Hij heeft de burgemeester van Wichelen meegebracht om mee te supporteren tijdens zijn auditie op I Will Follow You Into The Dark van Death Cab for Cutie. Ervaring heeft de 17-jarige Camille uit Zaventem dan weer wel. Zij stond al op het podium van Maanrock, de perfecte voorbereiding op haar Blind Audition op Say Something van Jonathan Wyndham. De 18-jarige jazz-liefhebster Josefien uit Evere koos een song met een boodschap voor haar auditie: All About That Bass van Postmodern Jukebox. Ook de 25-jarige Simon uit Gent heeft een belangrijke boodschap in zijn auditie op één van de bekendste songs van Bob Marley. “I wanna jam it with Koen”, klinkt het plots. Draait coach Wauters om bij deze verrassende lokroep?

De volledige afleveringen van The Voice van Vlaanderen kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: