Voor sommigen zijn Ben en Jerry, geen onbekenden, voor anderen echter een ontdekking. Zo ontmoette ik hen, Ben Bervoets en Jerry Verhaert, voor het eerst in het Fakkeltheater tijdens de seizoensvoorstelling 2016-2017, niet als komisch duo uiteraard, maar als theatermakers, die bovendien de dagelijkse leiding hebben van Take Twee Producties. Dit relatief nieuw productiehuis (ca. twee jaar) brengen hun producties op een drietal locaties, maar voornamelijk in het Fakkeltheater.

Zij brengen vooral komisch theater: komedie, tragikomedie en komedische thrillers … toegankelijk voor een breed publiek. Antwerps is meestal wel hun voertaal, maar ook acteurs met andere dialecten komen aan de bak.

Als duo zijn Ben en Jerry geïnspireerd door De Collega’s, de Kolderbrigade, Gaston en Leo, en hun goede vriend Luc Caals. Ze benadrukken heel sterk dat ze uiteraard Gaston en Leo niet na proberen te doen (“daar moet je af blijven!”), maar zijn toch heel fier met het compliment dat hun spel het publiek doet denken aan dit duo. Ook al staan ze duidelijk centraal in Take Twee Producties, hun optiek is steeds het theaterseizoen aan te vangen met een stuk waar ze niet in meespelen. Maar ze vinden het wel belangrijk zelf steeds aanwezig te zijn om de mensen te ontvangen!

Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Walter van den Broeck, pakt Take Twee Producties uit met twee werken van deze auteur. Ze openen het seizoen met De Tuinman van de koning (september 2016). Deze monoloog, ooit gespeeld door Luc Philips, wordt hier hernomen door Frank Vercammen. Enkel deze acteur heeft immers de rechten om dit stuk te mogen brengen. Daarnaast is er in maart 2017 Au bouillon Belge, een politiek getint blijspel (met Laura De Leeuw, Gregory Van Damme met wie het duo reeds vaker samenwerkte, en Ron Boeuvelet, tot nu toe eerder gekend in amateurskringen).

Om Ben aan het werk te zien, is er de herneming van de komische thriller Wa de’n stuk, (december 2016) en Die van hier neffe, gebaseerd op een tekst van Dimitri Frenkel Frank (april-mei 2017).

Het duo Ben en Jerry staan dit jaar enkel samen op de planken in mei-juni 2017 in het Fakkeltheater met Mafkegels. Aan hun zijde ziet men in deze productie, een spektakel met humor, cabaret en zang, de komiek Danny Nagels en de musicalster Dorothy Wuyts. Maar indien men niet kan wachten om dit duo aan het werk te zien, kan men dit stuk al zien in het Merkems Kamertheater in januari en februari 2017!

Voor meer informatie : de website van Take Twee Producties.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: