Diane De Leu

Spannend, gedurfd en geheel origineel. Dat is het minste wat gezegd kan worden van de Tchaikovsky’s versie van ‘Het Zwanenmeer’. De legendarische productie Matthew Bourne 's Swan Lake transformeert een van de meest geliefde balletverhalen in een stijlvol, geestig, ontroerend, eigentijds verhaal. Het was geen traditionele voorstelling, de vrouwelijke zwanen werden vervangen door een dreigend mannelijke ensemble. De combinatie dans, stijl, humor, spektakel, karakter komedie en mime creëert ons een eigentijds provocerend en krachtig Zwanenmeer in een vlot wisselend decor.

Deze versie van Het Zwanenmeer loopt al sinds de 9 november 1995 en is uitgegroeid tot het langstlopende ballet in het Londense West End en op Broadway. Oorspronkelijk geschreven door Tchaikovsky in de late 19e eeuw, werd Het Zwanenmeer opgevoerd in het Moskou Bolshoi Theater in 1877, maar het was pas 18 jaar later - na de dood van de componist - dat het eindelijk werd opgevoerd in Sint-Petersburg, en werd het tevens een universele klassieker.

Deze nieuwe, grappige en verrassende productie is ontworpen om een modern publiek aan te spreken. Matthew Bourne 's Zwanenmeer kreeg meer dan dertig internationale theateronderscheidingen, waaronder drie Tonys voor de productie Broadway en werd wereldwijd alom geprezen. Voor Matthew had "Het Zwanenmeer" een bijzondere aantrekkingskracht. Hij kreeg de kans om een menselijk verhaal te creëren , met potentieel voor een groot dramatische kracht en bereik. De perfecte ontspanning na een drukke werkdag. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Matthew Bourne's Swan Lake
Datum: 
29 nov - 1 dec 2013
Locatie: 
Stadsschouwburg Antwerpen
Meer informatie
Meer over