Zevenvoudig GRAMMY winnares Taylor Swift heeft in Good Morning America zojuist haar ‘1989 World Tour’ aangekondigd. Dit deed ze enkele dagen na haar optreden voor meer dan 20.000 fans op Times Square in New York ter promotie van haar vijfde studio album ‘1989’. De ‘1989 World Tour’ start op 20 mei 2015 in Louisiana. Op zondag 21 juni staat de Amerikaanse zangeres in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert start op vrijdag 7 november om 10.00 uur.

De ‘1989 World Tour’ omvat acht landen op vier continenten: Noord-Amerika, Europa, Australië en Azië. Het Europese deel van de tournee start op 20 juni in Duitsland in de Lanxess Arena in Keulen, gevolgd door het concert op 21 juni in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dit is de eerste Benelux live show van Taylor Swift sinds haar concerten in Vorst Nationaal en Ahoy tijdens de ‘Speak Now’ tournee in 2011.

Taylor Swifts vorige tournee, de uitverkochte ‘The RED Tour’, omvatte meer dan 85 shows verspreid over vier continenten. Alleen al het Noord-Amerikaanse deel kende 13 stadionshows en meer dan 1,36 miljoen fans die haar zagen optreden.

Taylor Swifts veelgeprezen vijfde album ‘1989’ haalde meteen bij het verschijnen in 95 landen de nummer 1 positie in de iTunes-hitlijsten. Het was het bestverkopende album in de eerste week in de Verenigde Staten van 2014. Shake it Off, de eerste single van ‘1989’ haalde de nummer 1 positie in de Billboards Hot 100 charts en behaalde een dubbel platina status met meer dan twee miljoen downloads in de VS en het nummer haalde in 64 landen de nr 1 positie in de iTunes-hitlijsten.

Zangeres, songwriter en multi-instrumentalist Taylor Swift is een wereldwijde superster, zevenvoudig GRAMMY winnares en de jongste winnares ooit van een GRAMMY Award voor “Album van het jaar”. Ze is de eerste artiest sinds The Beatles (en enige vrouwelijke artiest ooit) die met drie opeenvolgende studio-albums bij elkaar zes of meer weken op nummer 1 in de Verenigde Staten heeft gestaan.

Taylor Swift verkocht in haar carrière tot nu toe meer dan 30 miljoen albums en bijna 80 miljoen download liedjes. Swifts vorige album RED, dat twee jaar geleden verscheen, kwam op 1 binnen in iTunes in meer dan 50 landen en verkocht tot nu toe meer dan 6 miljoen exemplaren, waaronder 1,2 miljoen albums in de Verenigde Staten (waar het het bestverkopende album in de eerste week was in meer dan 10 jaar).

De reguliere kaartverkoop voor het concert start vrijdag 7 november om 10.00 uur. End Content Text

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Taylor Swift
Datum: 
Zondag 21 juni 2015
Locatie: 
Ziggo Dome Amsterdam

Reservatie:

Meer over