De Amsterdamse grunge-pop band TAPE TOY heeft een platencontract getekend bij Mattan Records. Het viertal, met frontvrouw Roos van Tuil aan het roer, zal in de loop van dit jaar nieuwe muziek gaan uitbrengen. Op 14 december zal de band live te bewonderen zijn tijdens een headline show in de Melkweg.

Ingmar Jahn, mede-eigenaar van Mattan Records over de samenwerking:

"TAPE TOY viel ons dankzij hun sprankelende en energieke songs altijd al op. Nadat wij de kans kregen om hun nieuwe muziek te horen, was er heel weinig voor ons nodig om er enthousiast over te raken. We kijken er erg naar uit om gezamenlijk het volgende traject in te gaan en vanuit Mattan een steentje bij te dragen aan de verdere groei en ontwikkeling van de band, nadat ze al veel mooie dingen hebben bereikt in de afgelopen jaren."

TAPE TOY over de samenwerking:

“We zijn heel trots en blij dat we ons mogen aansluiten bij het team van Mattan. We hebben heel veel zin in wat de toekomst gaat brengen. En het is mega gezellig

De band begon meteen met een vliegende start. Ze wonnen de Amsterdamse Popprijs, speelden Popronde plat en waren niet te missen op de radio. In 2022 kwam hun erg persoonlijke debuutalbum ‘Honey, WTF!' uit, over verlies, rouw en vooral over hoe je daarna verder kunt gaan. Dit werd vorig jaar opgevolgd door de EP TTYS, waarmee ze het donkere randje losschudde en naar het licht traden.

Op 14 december organiseert TAPE TOY hun grootste show tot nu toe in de Melkweg. De band presenteert daar hun nieuwe geluid, maar ook hun oude songs krijgen een nieuw jasje.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: