De naam Tankard werd zo vaak genoemd dat we eigenlijk geen keus meer hadden. We hebben de band opgezocht en ze willen best een avondje komen rammen op ons Eindhovense podium.

Duitslands zelfbenoemde "Kings of Beer" komen dan ook naar Das Oktober Metalfest. Sinds het debuut in 1986 met de boozy Zombie Attack is de kenmerkende mix van punk, thrash en speed metal van de band ongewijzigd gebleven, met slechts hier en daar een line-up wijziging. Het evenwicht tussen humor en technisch inzicht is gevonden, Tankards thrash heeft al meer dan drie decennia standgehouden, met hoogtepunten op 1995's The Tankard, 2004's Beast of Bourbon en 2017's One Foot in the Grave.

Oorspronkelijk opgericht in de stad Frankfurt rond 1982, overwoog de band aanvankelijk namen als Avenger en Vortex voordat ze door een Engels woordenboek bladerden en Tankard (bierpul) vonden. Zo werd hun toekomstige koers bepaald en na een paar jaar repetities was Tankard klaar om los te laten. Inmiddels zijn we een paar jaartjes verder en het enige wat er is veranderd is de samenstelling van de band. De muziek is en blijft heerlijk herkenbaar en thrash-ie.

Ticketalert

Het is nog vroeg maar we zijn al een heel eind door de Early Bird kaarten heen. Voor slechts 29 euro kun jij er volgend jaar al bij zijn. Dat is ruim 25% korting op een toch al niet te duur kaartje voor een hele dag bier en metal.

Wacht niet te lang want op = op!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: