Tamino. Piepjong en nog maar net een eerste langspeler op het palmares, en toch behoeft hij nauwelijks nog een introductie. Nadat hij vorig jaar gekroond werd tot winnaar van De Nieuwe Lichting (Studio Brussel) is de Belg met Egyptisch-Libanese roots bezig aan een razendsnelle opmars in de muziekwereld. Zijn meeslepende songs en uniek stemgeluid (en -bereik) maken diepe indruk op publiek en critici, en dit inmiddels tot ver buiten de landsgrenzen. Tamino reist zowat heel Europa rond met shows die verkopen als zoete broodjes en keer op keer kunnen rekenen op laaiende recensies.

Momenteel al wekenlang aan het flirten met de hoogste regionen van de charts met de single “Tummy”, maar vooral bekend van het wondermooie “Habibi”. Een song, een méésterwerk, die het diepste van je ziel raakt en meteen duidelijk maakt waarom Tamino dé revelatie van 2017 genoemd werd. Ook singles “Cigar” en “Indigo Night” zijn van zo’n wereldklasse dat je haast zou vergeten dat hij nog maar 22 jaar oud is!

Na eerder al de affiche van festivals als Rock Werchter en Pukkelpop gesierd te hebben, zalen als De Roma, Vooruit en Ancienne Belgique moeiteloos uitverkocht te hebben – Tamino staat deze week drie keer in een tjokvolle AB! – en met ‘Amir’ een eerste album uitgebracht te hebben, is onze landgenoot met gouden stem klaar voor zijn allereerste arenaconcert! Tamino concerteert op zaterdag 16 november 2019 in de Antwerpse Lotto Arena. Tickets voor dat concert zijn beschikbaar vanaf maandag om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Tamino
Datum: 
Zaterdag 16 november 2018
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

Meer over