Wanneer komen de eerste namen? Het was de afgelopen weken de meest gestelde vraag aan Chokri Mahassine, de organisator van Pukkelpop. Nadat vorig jaar de helft van de line-up te vroeg op het internet terecht kwam, houdt de organisatie al maanden de lippen stijf op mekaar. Aan dat stilzwijgen komt vandaag een einde want de twee eerste headliners voor Pukkelpop 2019 zijn bekend.

Headlinende Hattricks

TAME IMPALA

Op zaterdag 17 augustus komt Tame Impala, de Australische band rond frontman en multi-instrumentalist Kevin Parker met een gloednieuw album naar Pukkelpop. Tame Impala geniet een ijzersterke live-reputatie, niet in het minste door de indrukwekkende, haast surreële lichtshows en laserprojecties. Tame Impala stond al twee keer eerder op Pukkelpop: in 2010 en in 2015.

Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine: “Tame Impala is zo’n typische Pukkelpopband die door de jaren heen met het festival is meegegroeid. In 2010 stonden ze voor de allereerste keer bij ons, in de Club. Toen waren ze nog een piepjong psychedelisch lo-fi groepje. Ze hadden net hun debuut-cd uitgebracht. Verlegen als wat! Vijf jaar later speelden ze opnieuw bij ons; de Marquee barstte toen bijna uit zijn voegen. ‘Let It Happen’ was toen dé zomerhit. Ik herinner me ook nog goed hoe onder de indruk ze waren over het enthousiasme van de Pukkelpoppers. ’t Zal niet anders zijn deze keer, dat weet ik zeker. Ze zijn helemaal klaar voor die headlinerspot.”

TWENTY ONE PILOTS

Ook de komst van Twenty One Pilots op zondag 18 augustus werd officieel bevestigd. Net als Tame Impala wordt het voor hen de derde doortocht op Pukkelpop.

Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine: “Ook Twenty One Pilots zitten al vanaf het prille begin op onze radar. Echte podiumbeesten, hé! Sympathieke kerels ook. In 2015 bezorgde zanger Tyler Joseph ons wel bijna een hartaanval door 21 meter hoog in de Main Stage te klimmen. Ze zochten het toen al hogerop, zeg maar. Ik hou van dat soort energie, die mannen blijven er volledig voor gaan. Je merkt ook dat ze een oprechte band hebben met hun fans. Dat kun je niet faken.”

Twenty One Pilots stonden voor het eerst op Pukkelpop in 2013 en braken in 2015 door bij het grote publiek met de meezinganthems ‘Ride’ en ‘Stressed Out’ uit het multi-platinum album ‘Blurryface’. Vorig jaar bevestigden ze die sterrenstatus met de release van ‘Trench’, hun vijfde plaat.

Woensdag nieuwe namen

Morgen, woensdag 13 februari lost de organisatie om 16.00u opnieuw twee namen. Details over de start van de ticketverkoop worden pas later bekendgemaakt. Pukkelpop 2019 is van donderdag 15 augustus tot en met zondag 18 augustus. Het is de vierendertigste editie en de achtentwintigste keer in Kiewit.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pukkelpop 2019
Datum: 
15 - 18 augustus 2019
Locatie: 
Kiewit

Reservatie:

Meer over