Op zondag 14 mei organiseert Baroeg de ‘Battle 4 BOA’. Dit is een bandwedstrijd tussen zes startende bands. De winnaar krijgt een plek op de Talent Stage van Baroeg Open Air (BOA), een gouden kans om een groot publiek te bereiken en podiumervaring op te doen. De inschrijving voor deze bandcontest is inmiddels gestart.

Baroeg Open Air
Baroeg Open Air vindt plaats op 9 september in het Zuiderpark. Het festival staat bekend om zijn brede, underground programmering en ontspannen sfeer. Muziekstijlen die aan bod komen op BOA zijn onder andere metal, punk, rock en underground dance. Ieder jaar komen duizenden muziekliefhebbers genieten van muziek door zowel gevestigde namen als jong talent.

Mooie kans
Voor bands in de harde en alternatieve genres is het vaak moeilijk om gezien te worden en ervaring op te doen. Poppodium Baroeg heeft de kennis van zulke genres in huis en helpt jong talent graag een stap verder. De Battle 4 BOA is een mooie manier om dit te doen. De wedstrijd geeft bands de kans om ontdekt te worden en tegelijk de nodige podiumervaring op te doen.

Aanmelden
Om in aanmerking te komen mogen de leden van de band gemiddeld niet ouder dan 25 zijn en moet de band harde alternatieve muziek maken, zoals rock, hardcore, punk, gothic of metal. Aanmelden kan door op uiterlijk vrijdag 17 maart één mp3-bestand op te sturen naar battle4boa@baroeg.nl. Uit alle deelnemers selecteert een vakjury tien bands waarvan er vijf meteen door gaan voor de Battle 4 BOA op 15 mei. Uit de overige vijf bands wordt er door het publiek nog één deelnemer gekozen via een verkiezing op Facebook. Kijk voor meer info op www.baroegopenair.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over