Major Lazer, The Script, C2C, Arty, Asaf Avidan, Fuerza Bruta, Architects of Air present: Miracoco, Akoreacro, Cirk La Putyka, ManoAmano, Grotesque Gymnastics

Het programma krijgt steeds meer vorm. Aan de muzikale line-up zijn vijf nieuwe acts toegevoegd, maar ook is er in de afgelopen tijd meer bekendgemaakt over het non-muzikale gedeelte van het programma.

De vijf nieuwe acts die zijn toegevoegd aan het muzikale programma zijn de Amerikaanse formatie Major Lazer, de Ierse band The Script, de Franse elektronische act C2C, de Russische dj Arty en de Israelische muzikant Asaf Avidan. Zij voegen zich bij onder meer Avicii, Robbie Williams, Martin Garrix, Kensington, Yellow Claw, Ellie Goulding, Dotan, Selah Sue, Jett Rebel, Florence And The Machine, Alt-J en Limp Bizkit.

Naast muziek is er op het Sziget Festival als altijd nog veel meer te beleven. Een spectaculair onderdeel is elk jaar het ‘Giant Street Theatre’, dat dit keer wordt verzorgd door het Argentijnse Fuerza Bruta. Voor hun show genaamd “The Bubble” hebben ze geen speciaal podium, want het spektakel speelt zich af vlak boven de hoofden van de toeschouwers.

Spectaculair zijn ook de verschillende circusoptredens in en om het Cirque du Sziget. Deze worden dit jaar gebracht door de internationaal gerenommeerde formaties Akoreacro uit Frankrijk, Cirk La Putyka uit Tsjechië en ManoAmano uit Argentinië, evenals het Hongaarse projectGrotesque Gymnastics. Van deze acts is dagelijks veel acrobatiek te verwachten met de nodige dosis humor.

Daarnaast zullen dit jaar ook de Architects of Air, als bijna elk jaar, op het Sziget Festival aanwezig zijn met een luminarium. Een luminarium is een bouwwerk van dun plastic waar de lichtinval zorgt voor een kleurrijke belevenis. De Engelse makers van deze luminaria brengen dit keer hun bouwwerk Miracoco naar het Sziget Festival.

In de komende maanden worden er nog veel meer muzikale en non-muzikale acts bekendgemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Sziget Festival
Datum: 
10 - 17 augustus 2015
Locatie: 
Budapest, Hongarije

Reservatie:

Meer over