Op het eerste zicht uiteenlopende muzikale werelden maar toch maar mooi samen op één affiche! Hebben hun komst naar More Music! bevestigd: vaderlandse trots SX, Clark als eerste naam voor 'Sonar Room' en Alva Noto, die voor het eerst voor een Belgisch publiek zijn nieuwe audiovisuele show brengt!

Alva Noto

De Berlijnse elektronica-wizard en een van de sleutelfiguren in de elektronische muziek Alva Noto (pseudoniem van Carsten Nicolai, medeoprichter van het Raster-Noton label) presenteert zijn nieuwe audiovisuele show 'UNIEQAV' in Brugge. In zijn shows versmelt hij geluid en beeld/licht. De pure, mathematische en minimalistische esthetiek schemert door in zijn solo-shows én in zijn samenwerkingen met iconen als Ryoji Ikeda, Ryuichi Sakamoto en Blixa Bargeld (Einstürzende Neubauten). Hij kreeg samen met Ryuichi Sakamoto een Golden Globe-nominatie voor onder meer de soundtrack van 'The Revenant'.

Sounddesigner Yves De Mey (voorheen Eavesdropper) maakt elektronische 'musique concrète' die zich uitstrekt van ambient over abstracte ritmische constructies tot noise en techno. Trage ritmische pulsen resoneren tegen een achtergrond van dense en organische klankwolken in De Meys futuristische muzikale taal.

Gewapend met een arsenaal aan bandopnemers, field recordings en synthesizers creëert geluidskunstenaar Mathieu Serruys intieme experimentele muziek. Zijn mistige tape loops, delicate drones en zijn liefde voor analoge oneffenheden maken zijn muziek zo uniek.

Clark

Na zeven albums voor het legendarische Warp Records bracht Clark met zijn self-titled LP in 2014 een perfect overzicht uit van zijn veelzijdig oeuvre. De plaat bracht hem defintief op het voorplan en was één van de beste electronica-albums van dat jaar.

Clarks tracks balanceren minutieus tussen atmosferische electronica enerzijds en alles verzengende dancefloorbangers anderzijds. Naast zijn werk op Warp schreef Clark ook de soundtrack voor de Frans-Britse Serie 'The Last Panthers' in 2016. Het geeft blijk van zijn eindeloze veelzijdigheid als producer.

Op More Music! presenteren we de nieuwe liveshow van Clark, met live choreografie van Melanie Lane en Kiani Del Valle.

SX

Een band die even verleidelijk en mysterieus klinkt als hun naam doet vermoeden. Met de release van 'Black Video' zetten Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet in 2011 hun naam onuitwisbaar op de Belgische muziekkaart. Het nummer, badend in new wave en elektropop, ging de wereld rond en vormde het voorproefje van hun debuutalbum 'Arche', waarop ze de hooggespannen verwachtingen meer dan waar maakten. Ook het nieuwe 'Alphabet' (met singles 'Hurts', 'Shimona' en 'Comfort') bevat bezwerende popsongs vol keyboards, orgel, reverb en pijnlijk mooie vocals.

De afgelopen twee jaar wist SX een eigen universum op te bouwen waarin ruwe menselijke emoties in harmonie samenhokken met vooruitstrevende technologie. Dit is ook de manier waarop Benjamins nuchterheid en Stefanie's instinct toenadering zoeken. En waar het gloeiende en explosieve gevoel op 'Alpha' vandaan komt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
More Music
Datum: 
12 - 15 april 2017
Locatie: 
Concertgebouw, Burgge

Reservatie:

Meer over