Op zaterdag 14 december 2013 is het opnieuw een heel speciale dag in Spatzelbrüdenbotsenknotskes. Koning Lou krijgt immers hoog bezoek van Matjas, de Minnestreel (gastrol, gespeeld door Sven De Ridder). Matjas – Mathi voor de vrienden – is een wereldberoemd artiest die al de hele wereld heeft gezien en wilde verhalen vertelt over al zijn ongelofelijke én waargebeurde avonturen.

Maar hij vertelt die straffe, waargebeurde verhalen enkel in ruil voor veel 'Joeri’s', de lokale munt in Spatzelbrüdenbotsenknotskes. Koning Lou hangt meteen aan zijn lippen en overlaadt Mathi met Joeri’s. Maar Stakke en Dréke vertrouwen het zaakje niet helemaal, want de zogezegd waargebeurde verhalen lijken toch wat bij de haren getrokken. Zeker wanneer Mathi het verhaal van het huwelijk van Assepoester, het zusje van Koning Lou, vertelt…

Zal Koning Lou de verhalen van Mathi blijven aannemen voor waarheid? Of hebben Stakke en Dréke gelijk en is Matjas een bedrieger? Je ontdekt het nu zaterdag 14 december 2013 om 9u30 bij VTMKZOOM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: