De voorbije weken genoten gemiddeld 1.057.000 kijkers van een Throwback Thursday bij VTM. Groeten Uit palmde dan ook een marktaandeel in van 47,3% (VVA 18-54, live +7). Op donderdag 26 januari 2017 keert Groeten Uit een laatste keer terug in de tijd. Sven De Ridder wordt samen met zijn vrouw Chindy en kinderen Dustin (17), Joshua Dean (12) en Robin Rosy (7) terug gekatapulteerd naar 1986. Het jaar dat bij Sven herinneringen oproept aan smoelentrekkers, Monchhichi, oversized kleren en Knight Rider.

In 1986 won Sandra Kim het Eurovisiesongfestival, stond de wereld stil bij de kernramp in Tsjernobyl en maakten de Rode Duivels furore op het WK in Mexico. Millet-jassen en Dockside-schoenen kleurden het straatbeeld. Ook de game-industrie was in volle groei en dat merkt Sven wanneer hij de woning voor het weekend verkent. Een Pac-Man arcadekast, Atari 2600, Nintendo Game and Watch… van verveling is geen sprake. Ook op tv niet, met programma’s als Merlina, De Snorkels, The A-Team en Liegebeest.

De ochtend start voor Sven met een stevige koffie uit een avant-la-lettre espressomachine. Na het bezoek van An Lemmens haalt het gezin de BMX van stal. En dan mogen lawaaierige speelkaarten tussen de spaken natuurlijk niet ontbreken. Sven herontdekt ook de moviebox en zijn absolute topfilm uit 1986: Top Gun. ’s Avonds verwelkomt het gezin twee van hun beste vrienden, Kristof Symons en collega-acteur Brik Van Dyck. De gezellige gourmetavond eindigt met een nostalgisch playbackmoment van Sven op de tonen van één van zijn favoriete eighties hits: You Can Call Me Al van Paul Simon.

Wanneer An Lemmens met een extra verrassing komt aandraven, blinken de pretoogjes van Sven als nooit tevoren. Als 12-jarige won hij als 20.000ste bezoeker in Disneyland een Pontiac Firebird. Helaas had Sven geen rijbewijs en werd de wagen nooit naar België overgebracht. Nu, zoveel jaar later, mag hij er eindelijk eens écht mee rijden. Niet zomaar met een Pontiac, maar wel met de enige echte KITT uit Knight Rider…

OOK RADIOZENDER JOE BRENGT SVEN DE RIDDER TERUG NAAR DE EIGHTIES

Ook radiozender Joe gaat terug in de tijd met Groeten Uit. Op vrijdag 27 januari 2017 blikt dj Carl Schmitz terug op de uitzending van donderdag en de gast die daarin centraal stond. Samen met Sven De Ridder maakt Carl tussen 19.00 en 21.00 uur radio zoals in de tijdsgeest van zijn gast en doorloopt hij de soundtrack van zijn leven. Deze keer staan populaire eighties hits zoals You Can Call Me Al, J’Aime La Vie en Manic Monday op de playlist.

De afleveringen van Groeten Uit zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: