Nog even en het WK voetbal gaat van start, maar op maandag 19 mei 2014 trapt Nathalie Meskens al de tweede aflevering van de WK editie van Reclame AUB af, die helemaal in het teken staat van Koning Voetbal.

Net op tijd voor de 3 nieuwe kandidaten, die zo graag naar het WK voetbal willen dat zelfs Rode Duivel Vincent Kompany en bondscoach Marc Wilmots zouden zeggen dat er belangrijkere dingen bestaan in het leven. Hun honger naar de reis voor 2 naar Brazilië én kaartjes voor 2 wedstrijden van onze nationale ploeg is groot, en daar hebben ze elk zo hun redenen voor.

Kenneth Calluy uit Rumst speelt zelf 2 matchen per weekend en door de week staat hij nog een drietal keer op de grasmat: het mag duidelijk zijn dat deze voetbalgekke magazijnier zijn zinnen gezet heeft op de overwinning. Maar studente kleuteronderwijs Daria De Belder uit Berlaar en lerares Vanessa Sienaert uit Lennik zijn 2 vrouwen met een missie: de knappe Daria voetbalt net als haar vriend, en ziet in de reis naar Rio de Janeiro hét perfecte chantagemateriaal: als haar partner mee wil, zal hij er iets voor moeten doen. Ook Vanessa is een vrouw die weet wat ze wil: 10 dagen lang gaan shoppen met haar schoonzus, terwijl hun supporterende mannen het mooie weer maken in Brazilië. Een win-win situatie voor iedereen dus.

Kenneth, Daria en Vanessa krijgen in de eerste ronde van de WK editie van Reclame AUB, 9 voorzetten over reclameslogans, -logo’s en -jingles. Aan hen om ze binnen te koppen. Daarna worden de kandidaten bijgestaan door een bekende quizpartner, die hen hopelijk aan de voetbaltickets kan helpen.

Marc Coucke, voetbalvoorzitter en de man achter Omega Pharma, gaat zelf ook naar Brazilië om er enkele matchen van onze Rode Duivels te volgen… en wie weet scout hij ter plaatse iemand voor zijn voetbalploeg KV Oostende. Sven De Ridders paars-wit hart gaat sneller slaan wanneer het woord Beerschot valt, en ook Ann Van Elsen heeft iets met voetbal: niet alleen was ze jarenlang één van ‘s lands bekendste spelersvrouwen, ook kwam ze in haar jeugdjaren zelf aan de aftrap. Zelfs wijlen Lei Clijsters - Rode Duivel en Gouden Schoen winnaar - zei dat ze heel wat in haar mars had.

Hoeveel alcohol moet volgens de Russische president Poetin tijdens het WK in Rusland in 2018 worden toegestaan tijdens een match? Met welke onnozele blessure kwam voormalige Engelse eerste klassespeler Alan Wright in het nieuws? Welke aparte gewoontes houdt Victoria Beckham er op na op de werkvloer? Wat is het Duitse antwoord op de Nederlandse pletterpet? En waarvoor maakten WAGs Yolanthe Sneijder, Irina Shayk en Annelien Coorevits - volgende week zelf te gast in de derde aflevering - reclame?

De weg naar het land van zon, zee en samba ligt vrij voor Kenneth, Daria en Vanessa, maar er maakt er maar één kans op de Braziliaanse reis, inclusief de voetbaltickets.

Reclame aub vanavond om 20.35 uur bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: