Suzanne Vega laat in april haar nieuwe album An evening of New York Songs and Stories (Cooking Vinyl) op de wereld los. Ter gelegenheid van dit album komt ze met een Europese tournee. Als onderdeel van deze tour komt ze op 9 mei 2020 naar De Waalse Kerk in Amsterdam. Tickets zijn vanaf vrijdag 6 december om 10:00 uur verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl.

"Ik sta te popelen om deze liedjes over mijn geliefde thuisstad met jullie te delen, samen met de band waarmee ik An Evening of New York Songs and Stories heb opgenomen", aldus Vega.

Op An Evening of New York Songs and Stories staan eerder uitgebrachte nummers die geïnspireerd zijn door New York, dit keer in een live-uitvoering. Vega wordt hierbij bijgestaan door haar trouwe gitarist Gerry Leonard, bassist Jeff Allen en keyboardspeler Jamie Edwards. Het album werd eerder dit jaar opgenomen in de beroemde New Yorkse bar Café Carlyle. Naast hits als Luka en Tom's Diner komen ook minder bekende pareltjes aan bod, zoals Frank and Ava en Ludlow Street. Ook New York is my Destination wordt uit haar repertoire naar boven gehaald. An Evening of New York Songs and Stories is geproduceerd door Gerry Leonard waarbij de mix is uitgevoerd door geluidstechnicus en Grammy Award-winnaar Kevin Killen en de master is verzorgd door Grammy Award-winnaar Bob Ludwig.

Suzanne Vega wordt alom geprezen als een van de beste songwriters van haar generatie. Ze is een boegbeeld van de folkrevival van de vroege jaren 80. Na het verschijnen van haar warm onthaalde debuutalbum, in 1985 uitgebracht met haar naam als titel, bleef ze hedendaagse nummers schrijven en opnemen die ons inmiddels vertrouwd in de oren klinken. Luka is ongetwijfeld de enige hit ooit die werd geschreven vanuit het perspectief van een misbruikte jongen, terwijl Marlene on the Wall opvallend goed scoorde in het VK. Tom's Diner is een eigenaardig a-capellanummer en werd als remix van het Britse danceduo DNA een groot succes in nachtclubs. Vega's albums, waaronder Suzanne Vega, Solitude Standing en 99.9F, gingen miljoenen keren over de toonbank.

De nummers klinken als verhalen die op meesterlijke wijze door Suzanne Vega worden verteld. Haar haast "puur poëtische blik op de wereld” valt telkens weer op het stadsleven, gewone mensen en onderwerpen die uit het leven gegrepen zijn. De gevatte en pure songs van Vega zijn nog altijd even herkenbaar, uniek en diepzinnig als toen ze 30 jaar geleden voor het eerst op de radio te horen was.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Suzanne Vega
Datum: 
9 mei 2020
Locatie: 
De Waalse Kerk, Amsterdam

Reservatie:

Meer over