Suzanne Vega wordt aanschouwd als één van de meest briljante songwriters van haar generatie en als één van de hoofdrolspelers in de folkmuziekherleving van de vroege jaren ’80. Sinds de release van haar, naar zichzelf genoemde, debuutalbum in 1985, verkoopt Vega wereldwijd concertzalen uit met optredens die het diepste van de ziel raken. Met een breekbare en tegelijk krachtige stem zingt de Amerikaanse over het stadsleven, gewone mensen en alledaagse onderwerpen. Herkenbare thema’s die iedereen aanspreken. 

Als klein meisje wordt Suzanne Vega thuis blootgesteld aan een multiculturele muziekmix: Motown, bossa nova, jazz en folk. Ze is amper 11 jaar oud wanneer ze zelf experimenteert op haar gitaar en reeds als tiener pent ze haar eerste eigen songs neer. In 1979 begint ze haar ware artistieke stem te ontdekken en ontwikkelt ze, mede dankzij een concert van Lou Reed waar zij aanwezig was, meer en meer een voorliefde voor eigentijdste folkmuziek. Niet lang daarna schuimt ze concertzalen af en haar achterban groeit met de dag. Als Suzanne Vega in 1985 haar eerste langspeler uitbrengt, die meer dan 1.000.000 keer over de toonbank gaat, klinkt haar stem algauw door speakers over de hele wereld. Toch is het vooral met opvolger ‘Solitude Standing’ (1987) dat ze doorbreekt bij het grote publiek. De plaat behaalt een tweede positie in de UK, stijgt tot een elfde plaats in de Amerikaanse charts en wordt bovendien genomineerd voor maar liefst drie Grammy Awards, waaronder die van Record of the Year. Vooral single “Luka”, een song over een misbruikte jongen, weekt wereldwijd heel wat emoties los en wordt een megahit. Maar ook het a capella nummer “Tom’s Diner” staat tot op de dag van vandaag in het collectieve geheugen gegrift. 

Bijna 29 jaar en 11 albums na haar debuut is Suzanne Vega vandaag nog steeds een pionier onder de singer-songwriters en een groot talent met een gouden stem. De Californische komt op maandag 17 februari 2014 naar Kursaal Oostende. Een muzikale hoogdag in het verschiet!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Suzanne Vega
Datum: 
17 februari 2014
Locatie: 
Kursaal Oostende

Reservatie:

070 22 56 00
Meer over