Met Suzanne Vega zet Boomtown één van de meest briljante songwriters van haar generatie op de Gentse Feesten. In 1987 hield iedereen even zijn adem in toen Suzanne Vega het album Solitude Standing uitbracht. Songs als Luka en Tom’s Diner zijn collectief geheugen geworden en hebben de ontwapenende stem van Suzanne Vega onsterfelijk gemaakt. Daarna verraste ze met invloeden uit electronica en industrial op het album 99,9°F uit 1992. Steeds met haar kenmerkende stem en teksten, bleef ze evolueren. Zelfs 7 miljoen verkochte platen en een doos Grammy’s zorgen er niet voor dat ze stil blijft zitten. Ze staat er om bekend te blijven toeren en werkt op dit moment zelfs aan een stuk van Philip Glass met Ictus ensemble en het Gentse Collegium Vocale. Maar wil je Suzanne Vega met haar eigen werk aan de slag horen? Dan moet je op 18 juli op Boomtown zijn voor dit exclusief Belgisch concert in 2018. Een betere plek dan de Opera om weg te dromen bij de liedjesverhalen van deze grote dame kunnen we ons niet voorstellen.

Tickets vanaf nu te koop op www.boomtownfestival.be

Reeds aangekondigd:

50 abonnementen nu beschikbaar: €50 voor 15 concerten in de Handelsbeurs

Zoals elk jaar bieden we een beperkt aantal van 50 abonnementen aan voor wie helemaal wild is van Boomtown. Voor €50 krijg je toegang tot alle concerten in de Handelsbeurs, dat is minder dan twee pinten voor een concert! Voor deze zomer kondigden we al ‘t Hof Van Commerce aan in de Handelsbeurs en wie ons een beetje kent, weet dat daar nog heel wat straffe acts bijkomen. Vorig jaar konden trouwe abonnees genieten van onder andere: J. Bernardt, Gruppo Di Pawlowski, Oathbreaker, Roméo Elvis, Dans Dans, … Elk jaar vliegen de abonnementen snel de deur uit, dus wie twijfelt volgt beter ons advies: niet twijfelen! Ga naar de ticketpagina.

Nieuwe locatie voor 2 Meter Sessies op Boomtown

Jan Douwe Kroeske zakt opnieuw af naar Gent en zet straffe artiesten op zijn schoot voor een interview en akoestische live-sessies. Dit jaar spreken we af tussen de boeken in Het Paard Van Troje, op een steenworp van het podium op de Kouter. Net zoals vorig jaar maak je in de namiddag kennis met straffe Boomtown-artiesten in het format dat Jan Douwe Kroeske in 1987 heeft opgestart. De 2 Meter Sessies werden de voorloper van MTV-Unplugged en het format werkt ook fantastisch goed op Boomtown. Vorig jaar vonden interviews en akoestische sessies plaats met o.a. Spinvis, Delv!s, Amenra, J. Bernardt, … Stay tuned voor het programma in 2018!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: