Normaal gezien was SUZANNE VEGA binnen een dikke maand te gast op het podium van het Brugse stadsfestival MOODS!. Dat was echter buiten de coronapandemie gerekend, die ervoor zorgde dat de volledige editie 2020 van het festival noodgedwongen werd geannuleerd. Ondertussen zijn de data van de editie 2021 van MOODS! bekend. MOODS! vindt plaats van 30 juli t.e.m. 12 augustus 2021.

Meteen bevestigde SUZANNE VEGA ook haar komst. Op dinsdag 4 augustus 2021 komt ze voor een exclusief zomerconcert naar het sfeervolle en intimistische binnenplein van het Gruuthusemuseum in Brugge.

Suzanne Vega

wo 04 augustus 2021 — Gruuthuse - Binnenplein (*) | €30/35 (Beschikbaar vanaf do 09.07)

Vega stelt tijdens het concert o.a. haar nieuwe album voor aan het publiek. Met 'An Evening of New York Songs and Stories', keert Vega terug naar haar door de stad New York geïnspireerde songs en giet ze deze in een live jasje. Samen met haar vaste gitarist Gerry Leonard, bassist Jef Allen en toetsenist Jamie Edwards geeft Suzanne Vega klassiekers als 'Luka', 'Tom’s Diner' en deep cuts als 'Frank and Ava' en 'Ludlow Street' een nieuw leven. Ook 'Walk on The Wild Side' van Vega’s overleden vriend Lou Reed passeert de revue.

Met haar reputatie als 'meesterlijke verhalenverteller die de wereld ziet door een klinisch poëtisch oog' wordt Suzanne Vega gezien als één van de belangrijkste songschrijvers van haar generatie en als leidend figuur in de folk revival van de vroege jaren 80. Haar ijzersterke songs als 'Luka' en 'Marlene on The Wall' staan in het collectieve geheugen gegrift en met de remix van het a capella 'Tom’s Diner' scoorde ze een onverwachte dance hit. Haar albums, inclusief haar debuut, de opvolger 'Standing up' en '99.9F verkochten miljoenen exemplaren.

De ticketverkoop start op donderdag 09 juli om 10u via moodsbrugge.be en In&Uit Brugge.

(*) Concert met zitplaatsen.

Bij slecht weer (regen of wind) of wanneer slecht weer voorspeld wordt, gaat dit concert door voor een staand publiek in de MaZ (Magdalenastraat 27 8200 Brugge). De uiteindelijke locatie wordt op de dag van het concert bekend gemaakt via deze website en social media. Tickethouders worden per mail verwittigd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: