Vandaag brengt de Noorse zangeres Susanna haar nieuwe single 'Elephant Song' uit. Dit prachtige nummer is een ode aan het doorlopen van een proces; aan worstelen, struikelen, twijfelen, je kwetsbaar voelen, maar toch doorgaan.

Susanna vertelt: “De boodschap van 'Elephant Song' is dat het hier en nu alles is wat we hebben. Tijdens het schrijven werd ik sterk geïnspireerd door de Ethiopische pianiste Emahoy Tsege Mariam Gebru. 'Elephant Song' is het eerste nummer dat ik maakte op mijn nieuwe piano, een Steinway uit de jaren zestig die mij een rib uit mijn lijf heeft gekost.”

Bijzonder zijn de prachtige saxofoonklanken van Harald Lassen en in het laatste deel van het nummer de pauken, synthesizers en strijkers van Sarah-Jane Summers. Het artwork van 'Elephant Song' is een levendige illustratie van de kunstenaar Ingrid Torvund, die ook de hoes van het album heeft gemaakt.

Beluister 'Elephant Song' via deze link. 'Elephant Song' is de tweede single van het aanstaande album 'Meditations On Love', dat op 23 augustus wordt uitgebracht op haar label SusannaSonata. 'Meditations On Love' is nu te reserveren via deze link.

Gedurende een loopbaan van twee decennia heeft Susanna geweldige, originele en meeslepende muziek gemaakt, die je meeneemt naar andere werelden. Ze heeft samengewerkt met een scala aan gerenommeerde muzikanten zoals Jenny Hval en Bonnie 'Prince' Billy. Haar opzwepende, zoete stem blinkt uit in verschillende omstandigheden, of ze nu wordt begeleid door alleen haar eigen piano of een compleet orkest.

Meer informatie is te vinden op susannasonata.com en op haar Facebook-pagina.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over