De kinderen in deze film komen uit de vier windstreken, maar delen dezelfde dorst naar kennis. Ze beseffen dat naar school gaan hen een kans biedt op een beter leven. Daarom wagen ze elke dag opnieuw dezelfde gevaarlijke tocht door de meest adembenemende landschappen. Een tocht die leidt naar kennis.

Jackson is elf. Hij woont in Kenia en trekt elke ochtend en avond met zijn zusje zo’n vijftien kilometer door de savanne vol wilde dieren ...
Zahira is twaalf. Zij woont in het ruige Atlasgebergte van Marokko. Er staat haar en haar twee vriendinnen een vermoeiende tocht voor de boeg: een hele dag stappen, op weg naar het internaat.

Samuel is dertien. Hij woont in India en de vier kilometer die hij dagelijks moet afleggen, vormen een zware beproeving. Hij kan immers zijn benen niet meer gebruiken. Daarom duwen zijn twee jonge broers hem ruim een uur lang naar school in een zelfgemaakte rolstoel ... De elfjarige Carlito moet te paard meer dan achttien kilometer afleggen door de vlaktes van Patagonië. Door weer en wind, en met zijn zusje achterop, krijgt hij deze heldendaad twee maal per dag voor elkaar.

SUR LE CHEMIN DE L’ECOLE neemt ons mee naar deze dagelijkse realiteit, waar kinderen hun uiterste wilskracht inzetten om hun droom werkelijkheid te laten worden. Dit leidt hen langs een tocht die we allemaal hebben afgelegd, maar nooit op deze manier.

Vanaf 2 oktober in de bioscoop!

 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: