Superformatie The Celtic Social Club is alweer toe aan album nummer drie: ‘From Babylon to Avalon’ verschijnt op 26 april 2019.

Superformatie indeed, want de line-up van 2019 is een duizelingwekkende. Smullen geblazen voor de folk fijnproever en een fijne kennismaking voor ieder ander: Dan Donnelly (The Wonder Stuff, The Levellers), Manu Masko (Red Cardell, DMFB), Ronan Le Bars (Héritage des Celtes, Johnny Hallyday), Goulven Hamel (Miossec, Santa Cruz), Pierre Stephan (Meaelstrom), Richard Puaud (Alexandre Varlet, DFMB) and Mathieu Pequeriau (Red Cardell, DFMB).

‘From Babylon to Avalon’ is bovendien geproduceerd door niemand minder dan Ariel Borujow, die eerder met onder andere Kanye West, Madonna, Black Eyed Peas en CeeLo Green werkte.

Vijf jaar na het ontstaan haalt The Celtic Social Club nog steeds inspiratie uit hun gebied van herkomst, al kijkt het voor de derde plaat ook naar nieuwe gebieden. Want gebieden als Bretagne, Ierland, Schotland, het Spaanse Asturië - en alles wat er te horen is - fascineren eindeloos.

Op hun derde album, geholpen door de komst van nieuwe zanger Dan Donnelly, klinkt de band strakker, krachtiger dan ooit, en blijft het relevant en fris. Op ‘From Babylon to Avalon’ hoor je natuurlijk traditionele Keltische invloeden, aangelengd met invloeden van nu. Het resultaat: Keltische muziek met één been in het verleden en het ander in de toekomst. Traditioneel, maar toch progressief. Conventioneel, maar toch een nieuwe live sensatie op podia door de hele wereld. The Celtic Social Club is een belangrijke schakel tussen muziek uit het verleden en dat van de toekomst.

Op plaat nummer drie slaat The Celtic Social Club een nieuwe brug tussen Keltisch, rock en popmuziek, met een overtuigende autoriteit.

Het derde studio-album verschijnt is klaar om alle succesvolle voorgaande platen te overtreffen. Na eerdere shows in de VS, China, Spanje, Zwisterland, Duitsland, Turkije, Tsjechië en Algarije, staan er nieuwe liveshows gepland in Groot-Brittannië. Dit kan niet anders dan het jaar van de Celtic Social Club worden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: