Sinds het debuut van Suns of Arqa in 1979 heeft deze Briste cult band een baanbrekende catalogus opgebouwd met meer dan 35 albums, talrijke singles en remixes. Hieraan werkte heel wat vooraanstaande en vernieuwende artiesten mee uit de Britse muziek scene zoals o.m. Adrian Sherwood, Raja Ram, John Leckie, Youth, Alex Patterson, The Orb, Zion Train, John Cooper-Clarke, Guy Called Gerald, Gaudi, 808 State, Prince Far-I, Muslim Gauze, Professor Stanley Unwin en vele anderen.

De muzikale Shaman MICHAEL WADADA kondigt met pijn in het hart maar met erg veel dankbaarheid na bijna 4 decennia dat de ongelofelijke reis van Suns of Arqa haar einde nadert. Wat startte als een muzikaal visioen tijdens een roadtrip naar Kingston, Jamaica om de legendarische reggae artist Prince Far-I te bezoeken, resulteert nu in een concrete solo reis met de release van het nieuwe album “Wadada” op het Belgische label Tracks and Traces.

Opener van het album is de stomende, radio-vriendelijke mix van ALL ALONG THE WATCHTOWER van de hand van de legendarische producer John Leckie (Stone Roses, Paul Simon, Muse, Radiohead), terwijl de live versie een sterk voorsmaakje geeft van wat men tijdens live shows mag verwachten. Wadada neemt de luisteraar mee op een cosmische reis featuring Indische artiesten RAGHUNA SETH op bansuri en KADIR DURVESH op shenai, met de typische, pulserende dub bass grooves die niemand onberoerd laten. The Beatles’ ‘Tomorrow Never Knows” krijgt, met veel respect voor het origineel, een magische Wadada injectie van jagende drones en electronica.

Eerste single van het album is MAYBE YOU’RE A RICH MAN featuring George Harrison’s Shenai maestro,Kadir Durvesh. Wadada moest het nummer persoonlijk voorzingen aan Sir Paul McCartney om toestemming te verkrijgen om het te ogen opnemen. Paul zei:”Cool” !

WADADA nodigt iedereen die in is voor een muzikale trip uit op een fascinerende reis. Het album is tevens een eerbetoon aan alle muzikanten die in het verleden deel uitmaakten van Suns of Arqa !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over