Het Brugse quintet Sunflower kleurt steeds meer buiten de lijnen van de post-punk. De band grijpt de aandacht met aantrekkelijke/etherische melodieën, om dan te verrassen met een onvoorspelbare zwaarmoedigheid. Door die unieke mix van melancholie en energie blijft de band in al zijn alternativiteit toch toegankelijk. In 2017 behaalde Sunflower de eerste plaats op het provinciale rockconcours Westtalent. Met de prijzenpot namen ze hun debuut EP 'The Spiders We Caught' op, die in 2019 uitkwam op sentimental. De vijf nummers tonen het potentieel van de band en weerspiegelen tegelijkertijd de zoektocht naar zichzelf. Met de EP speelde de band bovendien over heel België en bouwde, door hun energieke en intense performance, een sterke live reputatie op. Sindsdien nam Sunflower de tijd om te onderzoeken wat hun identiteit als muziekgroep kon zijn. Uit dit proces ontstond de dubbelsingle 'Ordinary Feelings'.

ORDINARY FEELINGS
'Ordinary Feelings' is het antwoord op de vraag wie of wat Sunflower is. De onderliggende melancholie blijkt meteen uit de eerste single 'Your Potential', een scheef doch radiovriendelijk nummer, iets wat Sunflower's persoonlijke helden dEUS hen al voordeden. De a capella outro wordt echter snel onderbroken door de mokerslag/bom die 'Nevertheless' is. Het nummer raast gestaag voort totdat het vijftal de luisteraar loslaat in het ijle, waar Nathan Daems (Black Flower, Echoes of Zoo, Ragini Trio, etc.) wacht om de leegte subtiel op te vangen en een dromerig landschap neer te zetten. Samen met de saxofonist brengt Sunflower het nummer, en zo ook de dubbelsingle, tot chaotische, maar gecontroleerde climax die nog lang nazindert.
De dubbelsingle is duidelijk een werk uit de studio. Er is tijd genomen om te experimenteren en out-of-the-box te denken. Nieuwe instrumenten, overdubs en andere wegen bewijzen dat Sunflower stilaan volwassen aan het worden is.

Check de single HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over