Sunday funday! De traditionele Suikerrock familie-dag blijft ook in 2023 behouden, met ditmaal meerdere Sportpaleis residents samen op één affiche!: Regi Live, Bart Peeters & De Ideale Mannen, Metejoor, MEAU en Cleymans & Van Geel.

De beste dance-act van 2022, Regi Live, zal het festival afluiten met een knal! Duracell-konijn Bart Peeters & Ideale Mannen doen het Factory Of Sweetness-feestje van twee jaar geleden nog eens over. Metejoor was in 2019 nog openingsact maar is inmiddels de chouchou van heel Vlaanderen en bij uitbreiding Nederland. MEAU (NL) bewijst dat ze meer is dan alleen de megahit ‘Dat heb jij gedaan’ en het onafscheidelijke zanger/acteursduo Cleymans & Van Geel mag meteen de toon zetten voor wat een knalfeestje moet worden. En dan te weten dat er nog één klepper aan dit indrukwekkende lijstje toegevoegd zal worden! De voorverkoop voor deze dag gaat meteen van start via https://suikerrock.tickoweb.be. Combi- en dagtickets voor de overige dagen waren reeds beschikbaar.

Regi Live

Regi is de absolute koning van de Belgische dance scene en een echte legende in de Europese clubwereld. Hij is the ‘hardest working man’ in de Belgische muziekbusiness en scoorde vanaf de jaren negentig grote hits met de projecten Milk Inc. en Sylver. En wat heeft hij gemeen met Bart Peeters, naast het feit dat beiden reeds te gast waren in Het Huis op één? Ruim 15 jaar geleden al blikten Penxten en Peeters samen “AAA Anthem” in, een nummer dat een feestelijke mix biedt van dance en pure folk. Nu Milk Inc. voor onbeperkte tijd stil ligt, maakt de Limburger ook solo veel furore. Sinds 2021 gaat Regi in zijn Regi’s Academy op zoek naar nieuw, vocaal talent. Zo werd onder meer Pauline (“Uit Mijn Hoofd”) ontdekt en heeft hij een hele vijver aan gastzangeressen waaruit ie kan vissen voor zijn Regi Live optredens. Ook Camille wist hij zo te lanceren. Met meerdere uitverkochte Sportpaleizen op zijn conto, is hij met onder meer Jaap Reesema aan zijn zijde helemaal klaar voor onze Mainstage. Kleppers als “Ellie”, “Kom Wat Dichterbij”, “Duizend Sterren”, “De Wereld Draait Voor Jou” en “Zwaartekracht” zijn nu reeds een zekerheid op zijn setlist. Regi mocht eerder dit jaar nog zijn eerste prijsbeeldjes van de MIA’s op zak steken als solo artiest. Hij stak anderen de loef af in de rubriek “Beste dance”, en kreeg ook nog de MIA voor hit van het jaar 2020 “Kom wat dichterbij” (feat Jake Reese & OT).

Bart Peeters

Na een winterdip wordt het een fijn weerzien met Bart Peeters & De Ideale Mannen. Bart keert na diverse Suikerrock-doortochten (solo, maar ook met Beri Beri, The Radio’s en CpeX) opnieuw af naar Tienen’s finest en zorgt er op geheel eigenwijze manier voor dat het Bietenplein herschapen wordt tot een grote feestzone. Intussen heeft de man niet minder dan 8 studioalbums en veel hits tussen de kiezen; “I’m Into Folk”, “Swimming In The Pool”, “Messias”, “Zelden Of Nooit”, “”Lepeltjesgewijs”, “Konijneneten”, “Brood Voor Morgenvroeg”, “Genstertje”, …
In de Lotto Arena speelden Peeters en zijn Ideale Mannen een Deluxe-concert; oorspronkelijk een eenmalig optreden met uitsluitend zijn allerbeste nummers, gesteund door een 500-koppig koor. Maar al snel volgden nog veel meer concerten. 15 daarvan vonden plaatsen in het pre-coronatijdperk, minstens 7 andere kregen een herbestemming. Daarna blikte de zanger zijn achtste album in: “De kat zat op de krant”, een goedgemutste plaat die de MIA voor album van het jaar wegkaapte. Bart Peeters werd in het verleden al meermaals terecht bekroond met MIA’s, en tijdens de eerste editie van de Kastaars mocht hij eerder dit jaar ook de Carrièreprijs in ontvangst nemen.

Metejoor

“Hallo? Met de Joor… Of ik op zondag 6 augustus het Suikerrock-publiek even Suikerspingewijs rond mijn stokje wil komen draaien? Awel ja se!” Zie daar, “Rendez-vous” met Metejoor, publieksmenner eerste klasse en opgeklommen van openingsact in 2019 naar een Sportpaleis act in 2023! In 2016 kwam hij in contact met producer Hans Francken. Die laatste is één van de drijvende krachten achter hitmachines Clouseau, Emma Bale en Natalia en dus ook voor Metejoor de geknipte man om mee in zee te gaan en een succesvolle muziekcarrière te lanceren. Nog datzelfde jaar werd met “Ik Hou Van Jou” een eerste single gelanceerd. Instant succes, want vrijwel meteen werd Metejoor genomineerd voor een award “Beste Doorbraak” bij de Radio 2 Zomerhit. De muziekradar pikt ook kort nadien zijn volgende singles vlotjes op.
Nadat Metejoor in 2018 een nogal eigenzinnige cover van Niels Destadsbader’s “Verover mij” (oorspronkelijk “Believe” van K’s Choice) uitbracht, ging de bal steeds sneller aan het rollen en volgden successingles elkaar in sneltempo op. “Horizontaal”, “Blij Om Jou Te Zien”, “Het Beste Aan Mij (Ben Jij)”, “1 Op Een Miljoen”, “Rendez-Vous”, “Wat Wil Je Van Mij” en “Dit Is Wat Mijn Mama Zei” worden meteen instant meezingers en leveren talrijke muziekawards op. In januari 2023 mocht Joris nog de MIA’s voor “Beste Album” en voor de tweede maal op rij “Beste Solo Man” in ontvangst nemen.

MEAU

MEAU (NL) brengt als singer-songwriter een welgekomen rustmomentje naar Tienen met haar ingetogen, Nederlandstalige indie pop. Na haar middelbare school volgt ze aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam de vooropleiding. Het is in deze periode dat ze de liefde voor het Nederlandstalige lied ontdekt en zich gaat focussen op schrijven van songteksten in haar moedertaal. Geïnspireerd door artiesten als Eefje de Visser, Maaike Ouboter, Bon Iver, Ry X, Holly Humberstone en Spinvis rondde ze in 2021 haar pop-rock-opleiding van de Herman Brood Academie af. Kort nadien al verscheen debuut-EP “Kalmte”. MEAU werd echter al in 2020 opgepikt door 3FM.

In juni 2021 speelt MEAU haar eerste publieke optreden als voorprogramma van de Nederlandse band Racoon. Drie maanden later lanceert ze haar single “Dat heb jij gedaan”, een nummer dat meteen zijn weg weet te vinden in de hitlijsten. In België blijft de plaat 5 weken hangen op nummer 1, in Nederland loopt het nog net iets beter met 8 weken lang een notering op de hoogste plaats! Later volgen nog meer pakkende singles die haar gevoel en persoonlijke ontwikkeling van de afgelopen jaren beschrijven, waaronder “Dans m’n ogen dicht”, “Blijven rijden”, “Stap maar in bij mij” en “Als jij maar bij mij bent”. Intussen weet ze ook de 3FM Talent Award op zak te steken.

Haar eerste clubtour verkoopt in een mum van tijd uit. Straks start de Nederlandse aan haar nieuwe tour waarin ze zowel clubs als festivals aandoet. Mét tussenstop op Suikerrock uiteraard, en met twee nieuw verschenen nummers, “Helen” en “Hou me vast”, achter de hand.

Cleymans & Van Geel

De groep rond Cleymans & Van Geel ontpopt zich tot één van de vaste waarden op talloze binnen- en buitenpodia. Met een mix van onverwoestbare songs en de nodige dosis humor, maakt Vlaanderen kennis met (vr)olijke duo. Hoewel de interne roep naar eigen muziek de laatste jaren steeds luider en luider klonk, was er altijd wel weer een reden om er niet aan toe te geven. Maar in 2020 bracht het duo een allereerste album uit met eigen songs. Omdat het tijd werd. En omdat ze er gewoon belachelijk veel zin in hebben.

Hoewel hun debuutalbum in volle “Coronastorm” werd gereleased, stond het na al amper twee weken op nummer 1 in de Ultratopchart. Ook hun singles ‘Aan de liefde ten onder’, ‘Tijgers’ en ‘Heimwee’ deden het opmerkelijk goed in de hitlijsten. Cleymans & Van Geel staan als muzikaal duo nu echt volledig op de muzikale kaart. Vanaf mei 2021 tot eind september 2021 toerden ze met hun nieuwe show, waarin eigen repertoire aangevuld werd met enkele van hun ondertussen bekende covers. Na de cd’s “Cleymans & Van Geel” en het vorig jaar verschenen “We kunnen ons redden” pakken de heren in het voorjaar 2024 uit met alweer een nieuw album.

Suikerrock 2023

Suikerrock vindt plaats van vrijdag 4 t/m zondag 6 augustus 2023 op het Bietenplein aan de Suikerraffinaderij in Tienen en heeft naast (inter)nationale kleppers op drie podia ook heel wat randanimatie te bieden.

Voor vrijdag 4 augustus en zaterdag 5 augustus werden deze namen al bekend gemaakt: Bastille (UK), Bazart (BE), Arsenal (BE), Goldband (NL), Merol (NL), Jack Vamp & The Castle Of Creep (BE) en Sophie Straat (NL). Dagtickets en combitickets zijn beschikbaar via de Suikerrock ticketshop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over