Lessines/Lessen (vlakbij Geraardsbergen) is deze zomer een van de aangenaamste plaatsen om concerten / live muziek mee te maken in België. In juli stonden er al enkele zeer sterke namen: The Bony King, Jasper Steverlinck, Meskerem Mees etc en het Roots&Roses festival natuurlijk. De eerste balans is positief: het terrein is betoverend, het publiek gaf present en was uitermate verleid door de set up.

Het festival ontsnapte aan de meeste regenbuien en is erin geslaagd om binnen de covid-beperkingen een zeer benijdenswaardige live-ervaring aan te bieden die vele toeschouwers zelfs verkozen boven een "traditionele" festival situatie, zo bleek uit de reacties.

Een podium schrijlings op de Dender, gerecycleerd meubilair van paletten, houten panelen, afgedankte verkeersborden, en stoelen en tafels van wie weet waar, geven dit geheel, midden in de natuur en toch op enkele tientallen meters van het centrum van Lessines, een surrealistisch en bucolisch tintje. Het is een aangenaam, zacht amfitheater dat Rene Magritte (geboren te Lessines) zeker zou geapprecieerd hebben.

'Summer Nights Fever' heeft bovendien van bij aanvang meetbare en haalbare doelstellingen vooropgesteld die aansluiten bij de huidige realiteit, comfort van- en respect voor het publiek nastreven, menselijkheid voorop. En deze doelstellingen zijn gehaald.

Het SNF concert van Balthazar is door annulatie van binnen- en buitenlandse data momenteel de enige Belgische datum in augustus, afspraak in Lessines op 19/08.
Zin in een stevig avondje rock ? Girls in Hawaii en BRNS zorgen er samen voor op 28 augustus!
En Ruben Block op 26 augustus (uitgesteld van 20 juli).
Metalhead ? check dan Female Metal League Fest op 7 augustus.
Fan van Klassiek ? Afpraak op 15/08 voor film en kamermuziek (Link naar Sons Intensifs) of Wim Mertens op 20/08.
De Hooverphonic en Typh Barrow concerten zijn uitverkocht.
De rest van de shows verkoopt mooi verder.

Hooverphonic, 6 augustus: UITVERKOCHT
Hooverphonic hoeft niet voorgesteld te worden. Het concert is dan ook uitverkocht.

Female Metal League Fest: 7 augustus 10u tot 23u (Metal)
Een speciaal programma voor de metal & hardrock liefhebber, met focus op vrouwenstemmen !
(alle info a programma hier)

Het Zesde Metaal, 10 augustus (Pop, Folk)
West-Vlaams is een wereldtaal: "Op congé in Wallonie, tis zelfs niet zo verre van Geraardsbergen". Bovendien zaken ook zeer vele Vlamingen af naar Lessen. Trouwens, Wannes Capelle nam ooit een franse versie op van hun klassieker 'Ploegsteert' over wielrenner Frank Vandenbroucke. Misschien speelt hij deze hier nog eens live ?

Milow, 13 augustus (Pop)
Een popgoochelaar, een van die mensen die hits maken die voor altijd in onze oren blijven hangen. En een internationale ster...

Typh Barrow, 14 augustus UITVERKOCHT
De rijzende ster van de zuidelijke pop scene. Een muziek met soul, blues en jazz accenten.

Een dag 'Sons Intensifs', 15 augustus (Klassiek)
Een festival van kamermuziek en gastronomie op het terrein van het ziekenhuis Notre Dame à la Rose. Onder de artistieke leiding van David Cohen.

Balthazar, 19 augustus (Rock, Indie)
Een van de beste bands in de Belgische alternatieve rock scene. Reuzen in Vlaanderen, ook gewaardeerd in Wallonië. Hun soundtracks voor de cultserie 'La Trêve' zitten nog steeds in ieders oren.

Wim Mertens, 20 augustus (Contemporary, classic)
Musici en componisten die in staat zijn hedendaagse klassieke muziek populair en toegankelijk te maken voor het grote publiek zijn zeer dun gezaaid. Wim Mertens is een van hen.

Axelle Red, 21 augustus (Pop, Chanson)
Axelle Red staat al meer dan 25 jaar aan de top van de Franse muziekscene. Zij zal voor de eerste keer in Lessines optreden.

Ruben Block, 26 augustus (Rock)
De frontman van Triggerfinger keert terug naar Lessines, zijn geboortestad in Wallonië, om er zijn nieuwe soloproject voor te stellen.
Concert op 20 juli uitgesteld wegens nationale rouw.

20ste verjaardag van Skarbone 14: 27 augustus
De regionale band. De waardige vertegenwoordigers van de ska-punk made in Wapi zullen hun 20-jarig bestaan vieren op het podium, omringd door een heleboel gasten.

Girls in Hawaii: 28 augustus (Rock - Indie, Alternative)
Support: BRNS

Girls in Hawaii is de Waalse pop rock band met de grootste internationale uitstraling. Ze speelden in Lessines in 2002 in de begindagen van hun carrière. Een geweldige Double Bill met BRNS!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: