De Canadese punkrockband Sum 41 is bevestigd als de special guest voor het concert van Linkin Park op 20 juni in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het concert in Amsterdam is onderdeel van de One More Light World Tour van Linkin Park. De kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 7 april om 10.00 uur via Ticketmaster.

Sum 41 brak meer dan vijftien jaar geleden door met het album All Killer No Filler met hits als Fat Lip en In Too Deep. De Canadese punkrockers schreven meerdere grote poppunk-anthems en creëerde daarmee het geluid van de skateboardende generatie. De band speelt nog met dezelfde passie en energie als tien jaar geleden. Dit bewezen ze vorig jaar toen ze de Bravo tent op Lowlands uit de voegen deed barsten.

Linkin Park staat bekend om de creatieve muzikale wendingen in hun carrière. Dit leverde de band in twintig jaar tijd een zeer divers repertoire op. Ze zijn dan misschien ook wel de enige band die heeft bewezen met hetzelfde gemak een podium te kunnen delen met Jay-Z als met Metallica, Steve Aoki of Paul McCartney. Met het aankomende album One More Light bewijzen ze opnieuw moeiteloos verschillende genres, emoties en thema’s samen te kunnen brengen in een kenmerkend Linkin Park geluid. One More Light is misschien wel het persoonlijkste album van Linkin Park tot nu toe. Het is gebaseerd op de meest intieme thema’s uit de levens van de bandleden. Het album komt op 19 mei uit, maar de nieuwe single Heavy is nu al te beluisteren.

Met meer dan 62 miljoen volgers is Linkin Park de grootste band op Facebook. Hun YouTube kanaal heeft meer dan drie miljard views en zeven miljoen volgers. Hun debutalbum Hybrid Theory is met meer dan 30 miljoen verkochte albums het best verkopende debutalbum van deze eeuw. De band won al twee Grammy Awards, vijf American Music Awards, vier MTV VMA Awards, tien MTV Europe Awards en drie World Music Awards. Over de hele wereld speelt Linkin Park in uitverkochte stadions en headlinen ze de grootste festivals zoals Download, Reading, Leeds, Rock in Rio in Portugal en Summer Sonic in Japan. Linkin Park is de enige westerse rockband die vijf stadionshows speelde in China.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: