Get busy and ‘shake that booty non-stop', want Suikerrock vervolledigt zijn vrijdagprogramma met een rijkgevulde (inter)nationale prijzenkast! R&B en Dancehall koning Sean Paul sluit vijdag 4 augustus af met een zwoel Caraïbisch feestje, maar ook Antwerps hiphopwonder Coely ‘is back like she never left’ en komt na haar triomftocht in de AB en (vanavond nog) in de Roma, in party modus naar Tienen. Sean Paul en Coely vervoegen daarmee de eerder aangekondigde Bazart, Goldband, Merol en Sophie Straat. Schraap die keel, en smeer die heupen want dit wordt een knaller van een feestje!

Tickets voor alle festivaldagen zijn reeds beschikbaar via de ticketshop. Nieuwe namen voor de andere dagen volgen snel!

Sean Paul

Wie Sean Paul zegt, schreeuwt eigenlijk feest. Het komt zelden voor dat een artiest de personificatie van zijn genre wordt. De Jamaicaanse R&B en Dancehall-artiest slaagt er wonderwel in. Laat hem "Dutty yeah" zeggen met zijn bevelende stem en je hoort de nuance van dancehall. Met zeven studioalbums heeft Sean Paul het genre wereldwijd gebracht, van zijn oorsprong in clubs in Kingston (Jamaica) tot de top van de hitlijsten, en de grootste podia in meer dan 120 landen.

In 2000 bracht hij zijn debuutalbum “Stage One” uit, maar het was de multi-platina opvolger “Dutty Rock” uit 2002 die zijn carrière naar ongekende hoogten stuurde. Met niet minder dan vijf top 15 singles, waaronder de onsterfelijke nummer 1 hit “Get Busy”, won “Dutty Rock” de Grammy voor Beste Reggae Album en leverde het Sean een nominatie op voor Best New Artist. De eerste keer trouwens dat een dancehall-artiest zo'n onderscheiding kreeg.

Zijn album “The Trinity” uit 2006 bezorgde Sean opnieuw een solo-nummer 1-hit, met “Temperature”, een verzengende feeststarter aangedreven door hamerende percussie. Bewijzend dat “Dutty Rock” geen uitbijter was, ging “The Trinity” platina, waarmee "Sean da Paul” zijn status als hitmaker bevestigde. Een status die tot op de dag van vandaag voortduurt.

In de meer dan 20 jaar dat hij muziek maakt, heeft Sean verschillende Grammy- en Billboard Music-nominaties verdiend en is hij de gezegend met een American Music Award, MOBO-awards, Soul Train-awards, MTV Music-awards, ASCAP Rhythm- en Soul Music-awards, een Bronprijs en een BET-prijs. Hij is de enige Jamaicaanse artiest die een American Music Award (2006) heeft gewonnen voor favoriete pop/rock mannelijke artiest.

Samenwerking is de sleutel tot het succes van Sean; hij heeft meerdere nummer 1-singles met andere artiesten, waaronder “Baby Boy” met Beyonce en “Cheap Thrills” met Sia. Daarnaast vindt hij ook de weg naar popsterren als Dua Lipa en Enrique Iglesias voor muzikale samenwerkingen. De samenwerking met Enrique Iglesias voor de “Bailando” remix piekte op nummer 1 in 33 landen en de videoclip genereerde meer dan 261 miljoen views op YouTube!

Sean Paul steekt in 2023 opnieuw de grote plas over om het Europese vasteland in vuur en vlam te zetten. Niet te missen op vrijdag 4 augustus!

Coely

In 2013 en 2017 raasde Antwerps hiphop icoon Coely al eens over ons podium. Op vrijdag 4 augustus keert ze, met haar nieuwe album “Alive” onder de arm, terug om haar duivels te ontbinden op ons nieuwe terrein. Of je nu behoort tot de Babyboomers, Generatie X, Millennials of iets ertussenin, wie Coely live aan het werk ziet, weet dat zij/x/hij getuige is van wereldklasse!

In 2012 tekende ze haar eerste platendeal en werd haar debuutsingle “Ain’t Chasing Pavements” uitgebracht. Nagel op de kop, zo bleek, want het nummer werd door Studio Brussel uitgeroepen tot Hot Shot, deed het uitstekend in de hitlijsten en De Afrekening en werd een ‘banger’ op talrijke festivalpodia, waaronder dat van Suikerrock. Zowat een jaar later verscheen ook de eerste EP, met daaruit voortvloeiende singles “Nothing On Me” en “All I Do”.

Eind 2013 won Coely een Redbull Elektropedia Award voor "Breakthrough Artist”. Bij de MIA’s in 2017 stak ze twee prijzen op zak, namelijk in de categorieën "Solo vrouw" en "Urban". Die laatste werd voor het eerst uitgereikt. Ze was ook genomineerd voor artwork en album (“Different Waters”). De Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek 2017 mocht ze eveneens achter naar naam schrijven.

Coely stond de voorbije jaren geheel terecht op Europa’s grootste festivalpodia. Van Rock Werchter over Pukkelpop en Tomorrowland naar Glastonbury Festival en Pinkpop. Daarnaast kan ze teren op succesvolle samenwerkingen met o.a. DVTCH NORRIS, Kojey Radical & Zulu, Yann Gaudeuille en Polar Youth.

In 2017 verscheen (eindelijk) haar debuutalbum “Different Waters”, met daarop knallers als “Celebrate“, “My Tomorrow” en “Don’t Care” met DVTCH NORRIS. Mede door het succes van deze nummers behaalde de plaat in 2018 goud in België. Er volgde een tour van meer dan een jaar en een samenwerking met de Franse dj Kungs, maar daarna hing er lange tijd een gordijn van stilte rond de Antwerpse zangeres.

Coely’s leven was in die periode een rollercoaster: Een virus legde de hele wereld plat, ze werd moeder en ze doorstond daarbovenop nog een depressie. Tot ze een klein jaartje geleden de single “Run It Up” dropte, met de geweldige zinsnede ‘I’m back, back like I never left’. Het bleek de eerste single van een nieuwe plaat te zijn. Later volgde titeltrack “Alive”, “Kaos” en “Love High“. Vier sterke singles waarmee de verwachtingen voor het nieuwe album hooggespannen waren. Dit voorjaar stelde ze “Alive” voor met twee zinderende concerten in de AB en de Roma, en daaruit kunnen we maar één ding besluiten: Coely 2.0 is ontegenzeglijk alive and kicking!

Suikerrock 2023

Suikerrock vindt plaats van vrijdag 4 t/m zondag 6 augustus 2023 op het Bietenplein aan de Suikerraffinaderij in Tienen. Reeds aangekondigd voor het hoofdpodium:

Vrijdag 4 augustus 2023

 • Sophie Straat
 • Merol
 • Goldband
 • Coely
 • Bazart
 • Sean Paul

Zaterdag 5 augustus 2023

 • Berre
 • Jack Vamp & The Castle Of Creep
 • High Hi
 • The Haunted Youth
 • Goose
 • Arsenal
 • Franz Ferdinand
 • Bastille

Zondag 6 augustus 2023

 • Cleymans & Van Geel
 • MEAU
 • Metejoor
 • Bart Peeters & De Ideale Mannen
 • Regi Live

Dagtickets en combitickets zijn beschikbaar via de Suikerrock ticketshop. VIP-tickets kunnen online besteld worden via de VIP-ticketshop. Meer namen volgen snel!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over