Ook naast het hoofdpodium op de Grote Markt valt er heel wat te beleven op het festivalterrein van Suikerrock! Zo kan je genieten van verschillende muziek- en dansoptredens op de Hennemarkt en DJ-performances op de Veemarkt.

Maar dit is nog niet alles… Je kan zalig eten bij de Foodtrucks op de Foodtruck Corner, snuisteren tussen gezellige kraampjes en je ogen de kost geven aan de verschillende randactiviteiten. Bovendien is dit gedeelte van het festival helemaal gratis! Feel the vibe, taste the sweetness!

Hands Up! host DJ-stage op zondag

Op zondag 2 augustus neemt Hands Up! de gratis partyzone op de Veemarkt helemaal over. En de line-up is eindelijk bekend! Na een spannende DJ-contest voor jonge DJ-talenten uit Tienen, werd Hygra tot winnaar gekozen. Met zijn techniek en platenkeuze wist hij de jury te overtuigen. Hygra mag dus met trots de Hands Up! Hosted DJ-Stage openen!

Headliner van de DJ-stage Nu:Tone zakt speciaal af van de UK naar Tienen om je te laten dansen op zijn pompende drum & bass muziek. Ook baas van de bass Syndaesia laat zijn energie op je los. Met passages op Pukkelpop, Laundry Day en Rampage heeft hij al een indrukwekkende lijst op zijn naam staan. Rasechte Tienenaar Redhead mocht natuurlijk niet aan de line-up ontbreken. Hij stond eveneens op Tomorrowland en Laundry Day. Hij neemt ons mee naar de wondere wereld van de techno.

Verder nodigen we Goldfox en Viktor Bodrovski uit om de avond van start te laten gaan. Ook dj’s uit de Hands Up!-crew T-Flash, Ben Said, Wutz, Estatik, King Kai, LWRS en The Bass Of Jin zijn van de partij om het publiek te laten genieten van een breed spectrum aan genres. Tot slot zal de officiële host van Hands Up! MC Ben Said elke dj-set tot een hoger niveau tillen.

Feel the vibe and discover the Sweet Street!

Niet alleen op de Veemarkt, maar ook op de Hennemarkt valt er heel wat te beleven! Op vrijdag 31 juli wordt het podium omgetoverd tot het Acoustic Stage, waar acht lokale singer-songwriters hun muzikaal ei kwijt kunnen. Ze zullen het publiek betoveren met enkel hun stem en een akoestische gitaar. Onder hen kan je onder andere de 15-jarige Liv Bastiaens aan het werk zien, die vorig jaar voor een ontroerend moment zorgde tijdens Music for Life wanneer ze een liedje zong voor haar overleden grootvader.

Ook op zaterdag 1 augustus en zondag 2 augustus zorgen we voor spektakel op de Hennemarkt, of beter gezegd voor dansspektakel! Op de Dancin’ Stage zal dans- en pilatesschool Dancin’ Movement haar danskunsten laten zien. Op zaterdag zullen de dansers je versteld laten staan van hun hiphop, hedendaagse dans en breakdance. Op zondag kan je dan weer de allerkleinsten aan het werk zien.

Naast deze twee stages is er ook heel wat randanimatie voorzien! Zo zal er onder andere een skateparcours zijn waar iedereen zijn tricks op kan laten zien. Er zal ook een heel game-park zijn voor de gamers en computerfanaten onder ons. Voor diegenen die graag wat rond snuisteren, zijn er ook verschillende kraampjes met leuke spulletjes. En je kan natuurlijk ook genieten van culinair en kwaliteitsvol eten op onze Foodtruck Corner op de Hennemarkt!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over