De derde en afsluitende dag van Suikerrock 2019 begon met wat het gisteren geëindigd was: regenachtig weer. Maar met de enthousiaste en energieke Metejoor op een podium was die regen maar een klein detail. Hij opende het feest met o.a. “Samen alleen” en bracht het volk meteen tot dansen. De regen gleed van hun poncho’s en paraplu’s af en niets was te moeilijk om optimaal van zijn komst te genieten. De fraaie en breekbare stem van zijn zus, Lisa van Rossem, zorgde voor de perfecte ondersteuning om de Tiense Grote Markt te laten vergeten dat het toch wat koud was.

Nadien werd het tijd voor Nederlandse muziekgeschiedenis. Rob de Nijs stapt met zijn 76 lentes het podium op om zijn show af te trappen. Op een rustig tempo kwamen de dansbenen los van het goed ingepakte volk en werden ze opgewarmd voor een uur echte klassiekers. Zijn geweldige pianist ondersteunde het publiek in hun a-capella momenten en de trend van de avond was gezet.

De bass van ons Slongs ging vanaf seconde één door merg en been en ze stelde niet teleur. ‘Suikerrock, are you ready for this?’ schreeuwde ze gevolgd door een overenthousiaste menigte. ‘Als ge weet wat ge wilt’ werd heel letterlijk genomen. Het moest en zou een feestje worden. Haar backing vocal bracht de extra kracht die nodig was om het plein in vuur en vlam te zetten. Het publiek danste zich droog en liet de koudere wind aan de kant. Slongs bracht extra muzikale talenten mee om de Grote Markt aan het dansen te krijgen. Het is beter met de zon erbij zingt Slongs maar dat betwijfelen wij! Haar ervaren dansers brengen dat zomerse gevoel namelijk helemaal naar Tienen. De mix van klassiekers gevolgd door nieuwe nummers liet de menigte springen en genieten. ‘Alle kindjes blij’ zong Tienen halverwege haar concert en die sfeer bleef behouden. Afsluiten deed ze met collectieve fitness op ‘iFoon’ en het Tiense warmgedanste publiek wuifde haar uit. Dat werd beloond met #ginzweet als bisnummer. Het publiek werd getrakteerd op een waterpistoolfestival en voor een eerste keer deze avond ging de Grote Markt helemaal kapot. De bass-, gitaar- en drumsolo leidden de laatste beats in en daarmee ging de Grote Markt op zoek naar een welverdiende dorstlesser, wachtend op de volgende act van deze zondagavond.

Mama’s jasje bracht dan weer de meezingers naar Tienen en liet zich ondersteunen door een violiste en enkele perfecte gitaristen en een drummer. ‘Teken van leven’ werd ingezet met een handenklappend publiek en hij zette de golf van enthousiasme, geïntroduceerd door Metejoor en Slongs, verder. Meer dan perfecte vervanger voor zieke Nielson met andere woorden!

De eerste twee noten om halftien waren voldoende om de Grote Markt helemaal gek te maken. Tienen veranderde in het Paradijs van Niels Destadsbader. Luidkeelse overenthousiaste fans drummen samen rond de hekken, om zo dicht mogelijk bij hem te zijn. Vandaag wordt de dag van het jaar zong hij uit volle borst en dat bleek het ook te zijn voor de vele aanwezigen. Een van de gelukkige jongste fans kroop het podium op tijdens ‘ik heb je lief’ en kreeg een serenade en fotoshoot cadeau. Klassieker na klassieker, hit na hit kwamen uit de boxen en Niels liet het publiek dansen en zweten! De speellijst met o.a. Hey Pa, elektriciteit en dansen zetten de Markt in lichterlaaie. Na een uur vol plezier begon het publiek aan een uitgelaten “we want more” en écht afsluiten deden we in stijl met ‘Verover mij’ op een propvolle Grote Markt. De sfeer zat erin en het is dus wachten op Marco Borsato om de driedaagse Suikerrock af te ronden!

Wij kijken alvast uit naar een nieuwe editie in 2020!

Tekst: Margot Gysbrechts

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over