Make room! Make room! Suikerrock lost 10 nieuwe namen die op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus The Palace en The Cube zullen doen daveren tijdens de pauzes van de mainstage. We kondigden recent al stevige girlpower aan voor deze zijpodia, maar er staan nog heel wat straffe artiesten te popelen om hun plek in de spotlights te claimen.

Op vrijdag gaan we helemaal los met De Nieuwe Lichting 2022- finalist Jokke, ‘Blijf Nog Even Hier’- zanger Guusje (met of zonder Bazart? ) en TikTok-sensatie Jack ‘Yaakov’ Shore. Bovendien wordt het partyniveau naar ongekende hoogten getild door Studio Brussel-besties Skyve en Flo Windey, en door Bijna Weekend-dj Audiowave. Het weekend in knallen heet dat!

Geen ademruimte op zaterdag want onze festivaltrein dendert verder met de eighties synthpop van Ratmosphere, de dansbare post-punk van Lézard, de elektronische, funky beats van de grappige en ook Nederlandse Elmer, en de eclectische en tropische sounds van StuBru resident dj Flavour Drop . En oh ja, one more thing: GOOSE-frontman Mickael Karkousse zal The Cube vakkundig komen inpakken met zijn soloshow en debuutalbum ‘Hello’.

Wij zijn er klaar voor!

Tickets zijn beschikbaar via de Suikerrock-ticketshop. Meer namen volgen snel!

Jonas ‘Jokke’ Van Langendonck is een verhalenverteller pur sang die op ingetogen en metaforische wijze de levenswijsheid uit zijn jonge leven deelt met iedereen die het wil horen – we hangen ongetwijfeld aan zijn lippen!

Zijn eerste muzikale stappen zette de Leuvense singer-songwriter als tiener in de lokale hiphopscene. Het was echter dankzij een finaleplaats bij De Nieuwe Lichting 2022, dat hij een duidelijk doel had: zanger worden.

De muziek die hij vandaag de dag maakt sluit nauwer aan bij kleinkunst, met verhalen die overal over kunnen gaan. Maar wel met de ritmiek, de melodie en invloeden uit zijn hiphopcarrière. En niet zonder succes: Dit voorjaar kondigde hij een kleine show aan in het café van Het Depot. Die werd al snel verplaatst naar de grote zaal, en ook daar moest het ‘uitverkocht’ bordje bovengehaald worden. Me zijn debuut album "Verzamelwoede" onder de arm stond Jokke er als een rasechte artiest en geboren entertainer.

Op vrijdag 2 augustus zal het waarschijnlijk de laatste keer zijn dat je hem in de intiemere setting van The Palace zal kunnen meemaken. Dit najaar lonkt de legendarische Ancienne Belgique al!

De meesten kennen Guusje, aka de Nederlander Guus Mulder, als partner in crime van Bazart voor ‘Blijf Nog Even Hier’. Maar uiteraard is de artiest veel meer dan een onehitwonder. Zo werkte hij al mee aan enkele hits zoals 'Waar Ga Je Heen' van Emma Heester en 'On & On' van Alok & Dynoro.

In 2022 bracht hij eindelijk zijn eigen muziek uit met zijn debuutalbum ‘Liedjes over Meisjes’. Een ding weten we zeker: op 2 augustus gaan we nergens heen! The Palace is the p(a)lace to be!

Twee jaar na het uitbrengen van zijn debuut-ep ‘Where Do We Begin’ is Mickael Karkousse klaar voor het grote werk. Al klinkt dat wel vreemd voor iemand die al zes albums heeft uitgebracht met één van de grootste Belgische bands van de 21ste eeuw. Toch duurde het enige tijd voordat de GOOSE-frontman zijn eigen geluid vond.

En zo laat MK helemaal een andere kant van zichzelf zien. Uit vrees iets te produceren dat té GOOSE-like was, besloot hij ook een paar trage en emotionele nummers te schrijven. Dit betekent echter niet dat Mickael zijn liefde voor synthesizers heeft afgezworen of dat hij zijn publiek niet meer aan het dansen wil krijgen. Met zijn debuutalbum ‘HELLO’ komt hij The Cube vakkundig afbreken.

Deze twee hebben een gemeenschappelijke troef: ze houden ervan om mensen te entertainen. Hete beats met een geweldige glimlach erbovenop!

Skyve, aan de top van de muzikale belevenis van Studio Brussel en het geheime wapen achter enfant terrible Gunther D. Flo Windey, de konigin van de socials, het icoon van de ontdekkingen en stem/gezicht van programma’s als Flowjob, Faqda en Club Flo. Samen staan deze Studio Brussel-besties garant voor smerige basslines en twerkende beats. Mash-ups, edits en dirty parties verheven naar een meesterlijk niveau. Wees maar zeker dat ze The Cube in vuur en vlam zetten.

Jack ‘Yaakov’ Shore groeide op als ultra-orthodoxe jood in Jeruzalem, maar ontdekte de muziek, raakte verliefd op Nederland en ruilde uiteindelijk de Thora in voor de muziekstudio. Eens in Amsterdam creëerde hij nietsvermoedend een TikTok-account dat razendsnel viral ging. Met nu al meer dan een half miljoen (!) volgers, neemt Shore zijn fans mee op ontdekkingstocht door het land waar hij verliefd op werd. Van roze koeken en hagelslag, via Nederlandse muziek die hij creatief remixt, tot de leukste steden van Nederland die hij per trein bezoekt.

Vandaag kent Jack een succesvolle carrière als muziek-producer. Je hebt ongetwijfeld al een remix of een video van hem zien langskomen, bijvoorbeeld zijn remix van, jawel, K3! Een ding staat vast: op 2 augustus zal hij The Cube laten daveren. Wees klaar om weggeblazen te worden door deze ‘Fred Again’ van de Lage Landen.

Elmer, alter ego van Merel Pauw, is een Nederlandse rapper, muzikant, muziekproducer en actrice. Pauw bracht in 2021haar eerste single ‘Je vader’ uit, met lichtje aangebrande lyrics. Elmer combineert haar liefde voor hiphop met provocatieve rauwheid, ontwapenende eerlijkheid en de kleurrijke wereld van stripboeken in een schaamteloze act. Ze (of hij, wat jij wil) maakt dansbare tracks met electrofunk en Italo disco, geïnspireerd door Peaches, Mr. Oizo en de Jeugd van Tegenwoordig. Lowlands en Pukkelpop gingen al overstag, en ze ging op tour als het voorprogramma van Merol. En op zaterdag 3 augustus staat ze samen met ‘dj-hond’ Skipper op Suikerrock!

Met één been staat Lézard in het David Byrniaanse tijdperk, met het ander in de koelbloedige underground postpunkscene van de jaren 80. Volgens de regel is het de kameleon die van kleur verandert, niet zomaar elke ‘hagedis’, maar die natuurwet lapt ‘Lézard’ aan zijn laars. Frontman Neil Claes, vergezeld van 3 ijzersterke muzikanten, weet als geen ander een levendige en gelaagde set neer te zetten, waarbij de groep invloeden van XTC, Talking Heads en hedendaagse postpunkacts niet onder stoelen of banken steken.

Maar uiteraard wil het oog ook wat. Daarom wordt hun muziek ondersteund door projecties van digitaal verwerkte analoge beelden. Hierdoor heeft The Palace er een onmiskenbare showstopper bij. We zullen niet weten waar eerst te kijken – and that’s how we like it.

Met Ratmosphere maken de broers Serruys sleazy outsider pop die flirt met kapotte disco en fonkelende jaren 80 gitaarsolo’s. Oorwurmen ‘No More Pain’ en ‘Nocturnal Animals’ werden tijdens de Week van de Belgische muziek opgepikt door Studio Brussel en Radio Willy, en ook hun laatste wapenfeit ‘Long Time’ heeft het potentieel om potten te breken.

Bovendien zijn de broers ware podiumbeesten. Als graag geziene toursupport van onder andere Balthazar, Warhaus, Jaguar Jaguar en Black Box Revelation, weten ze inmiddels ongetwijfeld how it’s done.

Audiowave is op weg naar de top van de Belgische dj-scene, op missie om vakkundig de grenzen tussen genres te verleggen. Zijn toonaangevende eclectische mix van stijlen en zijn unieke techniek worden overal gewaardeerd. Studio Brussel-luisteraars zullen hem zeker herkennen als dj van Bijna Weekend, De Filefuif of Bus Belgica. Zijn sets zitten vol muzikale verrassingen, gaande van hiphop over house tot de allernieuwste oorwurm of verborgen parels. Met al dat Studio Brussel-talent kan het niet anders dan een knalfeest worden!

Flavour Drop is een jonge allround & urban dj met een grote passie voor hiphop, afro, dancehall en internationale club edits. Het hoofdingrediënt in al zijn mixtracks? Energie! Met eclectische en tropische sounds weet hij als geen ander iedereen aan het dansen te krijgen. Verwacht je aan muzikale verrassingen tijdens zijn sets, misschien wel wat drum and bass of wat dacht je van een streepje gitaar? Diversity is key!

Een groot publiek schrikt Flavour Drop niet af. Zo stond hij onder andere al op Rock Werchter en andere grote Belgische festivals. Door zijn eigen grote livestreams tijdens de pandemie werd hij een geliefde resident dj bij Studio Brussel. Met zoveel energie, gaat het dak er ongetwijfeld af op 3 augustus!

Een gigantisch popfeest met Anne-Marie Lost Frequencies, Anne-Marie, Froukje, Joost, Compact Disk Dummies, Pommelien Thijs, DIKKE, Flo Windey ft. Skyve, Miss Angel, Jack Shore, Audiowave, ISE, Guusje, WIES en Jokke op vrijdag 2 augustus, een dikke indiepop line-up op zaterdag 3 augustus met Oscar and the Wolf, Faithless, blackwave., Portland, Brihang, Equal Idiots, Royel Otis, ILA, Used, Tsar B, Mickael Karkousse, Elmer, Flavour Drop, BLUAI, Lézard en Ratmosphere, en een Nederpop Walhalla op zondag 4 augustus met Clouseau, Metejoor, André Hazes, Suzan & Freek, Maksim en Gustaph.

Tickets zijn reeds beschikbaar via de Suikerrock website.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over