Studio 100 heeft vandaag een meerderheidsparticipatie van 68 % genomen in m4e AG, een Duits mediabedrijf gespecialiseerd in kinder- en familie-entertainment. Deze acquisitie maakt van Studio 100 één van de grootste Europese spelers in de markt van het kinder- en familie-entertainment. M4e AG is sinds juli 2007 genoteerd op het Entry Standard-segment van de beurs van Frankfurt (ISIN: DE000A0MSEQ3). De transactie is onderworpen aan een aantal opschortende voorwaarden.

Studio 100 heeft reeds een eigen vestiging in München, Studio 100 Media. De synergie tussen beide bedrijven zal geoptimaliseerd worden. Hans Ulrich Stoef, de huidige CEO van m4e AG, gaat de activiteiten van de Studio 100-groep in de thuismarkten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland alsook in de internationale markten leiden.

Hans Bourlon, CEO van Studio 100: “We zijn heel blij met deze volgende stap in onze internationalisering. De synergiën die gecreëerd worden met deze overname zullen de volgende jaren hun vruchten afwerpen.”

Over m4e AG
M4e AG is in de internationale markt zeer bekend als distributeur van onder andere Nijntje, Lizzie McGuire, Frog & Friends, Paz, Conni en nog vele andere kinder- en familiereeksen. De catalogus van M4e AG bestaat uit maar liefst 2300 ‘halve uren’ televisie. Deze populaire series worden uitgezonden in meer dan 150 landen.

Als producent is m4e AG gekend van reeksen als Tip de Muis (Ketnet, NPO, RAI, France TV, KiKa, Junior TV, Disney Latam, ...) en Wissper (Ketnet, Nickelodeon US, Milkshake, KiKa, TVE, RTP, Discovery Kids Latam, ...) en van de hit-reeks Mia and Me (Nickelodeon Benelux, KiKa, RAI, TVE, Gulli, ...) .

Er wordt op dit moment ook gewerkt aan nieuwe afleveringen en een bioscoopfilm van Mia and me. M4e AG is ook eigenaar van het Nederlandse Telescreen en heeft belangrijke licentie – en merchandisingactiviteiten in de Duitse thuismarkt, met in haar portfolio onder meer Beyblade en Yo-kai Watch.

Over Studio 100

Studio 100, wereldwijd één van de meest toonaangevende bedrijven in familie-entertainment, werd opgericht in 1996 door Gert Verhulst en Hans Bourlon. Naast het hoofdkantoor in Schelle zijn er ook vestigingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Australië. De bekende Studio 100 figuren zijn te zien in films, theater, muziek, digitale platformen, boeken, merchandising, live action en animatie. Studio 100 heeft ook 6 themaparken in België, Nederland en Duitsland.

Studio 100 Media, eveneens gevestigd in München, beheert onder andere de catalogus van het vroegere E.M. Entertainment, goed voor 19.000 'halve uren' televisie, met bekende figuurtjes zoals Maya de Bij, Nils Holgersson, Heidi, Wickie de Viking, Pippi Langkous, Flipper, Blinky Bill, Black Beauty en vele anderen. Studio 100 Media staat in voor de internationale distributie van de uitzendrechten van deze series en de licenties en merchandising in de GAS-landen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over