Met Pasen in het vooruitzicht wordt de wereld van WanagogoPlay in een nieuw jasje gestoken. Van 27 maart tot en met 19 april lopen Wanagogo-spelers rond tussen de paashazen en de paaseieren en kunnen ze aangepaste paasqueestes spelen: samen met Mega Toby kunnen ze de paashaas helpen of ze kunnen Samson verrassen met een gouden eitje. Daarnaast zijn er in WanagogoPlay themafilms, -liedjes en –boeken te bekijken, zoals “Plop en de kabouterpaashaas” of “Bumba en het konijntje”. En dan zijn er ook nog eens paaseitjes verstopt: als er voldoende worden geraapt, hangt er nog een verrassing in de lucht!

Paaseieren en paashazen in WanagogoPlay

Speciaal voor Pasen heeft Studio 100 de wereld van WanagogoPlay helemaal omgetoverd. Na de eerdere kerst-, winter-, Valentijns- en lentedecors past Wanagogo daarmee voor de vijfde keer zijn wereld aan. Vanaf nu spelen de kinderen tussen de paaseieren op WanagogoPlay en kunnen ze ook aangepaste queestes spelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld samen met Gert op zoek gaan naar een gouden eitje voor Samson, want honden mogen natuurlijk geen chocolade eten. Of ze kunnen Mega Toby assisteren bij een zoektocht naar de schatkaart van de paashaas.

Verder kunnen kinderen ook deelnemen aan een gezamenlijke queeste: ze kunnen op Pelikaan eiland, in Samson City en in De Weidewereld samen op zoek gaan naar paaseitjes. Hoe meer ze er virtueel rapen, hoe dichter ze bij een verrassing komen!

Ten slotte zijn ook de bioscoop en de bibliotheek in WanagogoPlay gethematiseerd. Kinderen krijgen toegang tot aan Pasen gerelateerde boeken en filmpjes zoals “Maya en het vreemde ei” of “Samson en Gert – Eieren te koop”. In WanagogoMixx, het ‘Netflix’ van Studio 100 zeg maar, kan je alles naar hartenlust opvragen.

Kinderen houden van nieuwe thema-omgeving

“Van in het begin zeiden we dat onze virtuele wereld continu uitgebreid zou worden,” zegt Trees De Bruyne, Project Manager van Wanagogo. “Een gebeurtenis zoals Pasen is het uitgelezen moment om weer nieuwe dingen voor te stellen. Zo krijgen kinderen nieuwe impulsen: ze kunnen via Wanagogo op een speelse wijze kennis maken met een thema als Pasen, net zoals op school.”

Dat kinderen het leuk vinden dat hun favoriete virtuele wereld weer een stukje magischer wordt, staat buiten kijf. “We merken dat onze gebruikers het appreciëren wanneer we WanagogoPlay omtoveren tot een nieuw paradijs: we zien een stijging in het aantal spelers wanneer de app in een nieuw jasje is gestoken,” stelt De Bruyne.

Nieuwe muziekclips en afleveringen in WanagogoMixx

Naast WanagogoPlay biedt Wanagogo ook toegang tot WanagogoMixx, een multimediabibliotheek die voortdurend wordt uitgebreid. Met WanagogoMixx hebben Wanagogo-abonnees ongelimiteerde toegang tot films, televisieseries, specials shows, videoclips en boeken van Studio 100. Niet-abonnees kunnen ook bij WanagogoMixx terecht: zij kunnen alle films, televisieseries, shows, specials, boeken en videoclips van Studio 100 per stuk aankopen.

Wanagogo, digitaal pionierswerk

Studio 100 stelde op 20 december 2014 zijn langverwachte digitale platform ‘Wanagogo’ voor aan het grote publiek. Wanagogo-abonnees krijgen toegang tot drie verschillende applicaties: de virtuele 3D-wereld WanagogoPlay, de digitale multimediabibliotheek WanagogoMixx en de ouderapp WanagogoBoss. Het platform is daarmee wereldwijd het eerste 100% veilige en reclamevrije platform dat educatieve spelletjes, muziek, video’s, boeken en chatten combineert en ondertussen ouders ook de kans geeft een oogje in het zeil te houden. Niet-abonnees kunnen via de WanagogoMixx app alle films, televisieseries, shows, specials, boeken en videoclips van Studio 100 per stuk aankopen.

Met Wanagogo groeit Studio 100 uit tot dé referentie in digitaal kinderentertainment. “Klassieke programmering is achterhaald: ouders en kinderen willen media consumeren waar en wanneer ze willen,” merkt Anja Van Mensel, CEO van Studio 100 op. “Daar spelen we met Wanagogo op in: via de apps krijgen onze gebruikers toegang tot meer dan honderden uren speel-, kijk- en leesplezier.”

Praktisch

Een abonnement op Wanagogo kost €10 per maand. Hiervoor krijg je toegang tot de drie applicaties (WanagogoPlay, WanagogoMixx en WanagogoBoss), en dus alle content van Studio 100, voor drie kinderen. Bij een eerste inschrijving kan je het digitale platform één maand gratis testen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: