Studio 100 figureren spelen hoofdrol in Het Grote Sintspel

Eenmaal per jaar staan alle Studio 100 figureren samen op het podium in het Antwerpse Sportpaleis. Samen met ruim 80.000 kindjes spelen ze dit jaar “Het Grote Sintspel” en verwelkomen ze Sinterklaas. De goedheilig man bereidt volop zijn doortocht over de Vlaamse daken voor, maar maakt in zijn agenda graag tijd vrij om al deze kindjes en hun ouders te verwelkomen.

Dit jaar moesten K3, Mega Mindy, Piet Piraat en de vele andere figuren geen pakjesmachine herstellen, maar wel “Het Grote Sintspel” spelen. Hun pakjes, en door een blunder van hoofdpiet ook het grote boek van Sinterklaas, zaten namelijk vast in een grote schoorsteen. Alleen door het spel uit te spelen kregen ze namelijk hun pakjes.

Hoe werkt nu “Het Grote Sintspel”? Wel, je hebt één reuzengroot bord met daarop 38 vakjes (denk aan een ganzenbord) en één reuzenpion. Na elk optreden van een artiest, mocht hij of zij “gooien” met een dobbelsteen. Gooien deed je door de magische woorden “Laat de dobbelsteen maar rollen, Pietje” te roepen. Spontaan rolt er een dobbelsteen van achteruit de zaal over het publiek richting het podium. Het aantal gegooide ogen gaat de grote pion dan vooruit.

Na elke beurt was er een “bonus”. Zo mocht Piet Piraat nog drie vakjes extra naar voor, kreeg Kabouter Plop een extra dobbelsteen en vloog de pion na Bumba’s beurt terug helemaal naar af. Uiteindelijk waren het de meisjes van K3 die dankzij het juiste liedje te zingen de pion op “Einde” kregen en de pakjes bevrijdden. Het grote boek van Sinterklaas had nog een extra handje hulp nodig van Mega Mindy & Mega Toby om vrij te geraken.

Gelukkig liep alles goed af zodat Sinterklaas, na een blik in zijn boek, kon vaststellen dat er ook dit jaar geen stoute kindjes zijn. Om de Sint te bedanken voor de komst en de pakjes zongen alle artiesten samen met alle kinderen nog “Sinterklaas kapoentje”. 

Voor de goedheilig man breken nog drukke dagen aan, maar als al de kinderen de komende 5 dagen nog braaf zijn, mogen ze op 6 december een welverdiend pakje van Sinterklaas verwachten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: