Nieuwe tijden brengen nieuwe uitdagingen met zich mee: Studio 100 stapt de digitale eeuw binnen en lanceert dit najaar Wanagogo, een gloednieuw digitaal content platform voor kinderen. Wanagogo is een plek waar kinderen kunnen creëren, leren en plezier maken. Wanagogo zal beschikbaar zijn waar en wanneer kinderen en ouders dat willen, zowel online als offline, op alle mogelijke digitale dragers.
Wanagogo is het resultaat van een synergie tussen het bekende entertainmentbedrijf Studio 100 en de gereputeerde Canadese gamebouwer Frima. Twee partners die elkaar gevonden hebben in hun gedeelde ambitie om het verschil te maken in het digitale tijdperk waarin onze kinderen opgroeien.

Wat is Wanagogo?
Wanagogo is een digitaal platform voor kinderen van 4 tot 10 jaar, opgebouwd rond de bekende figuren van Studio 100. Het is een wonderlijke plek waar kinderen heel veel opsteken terwijl ze zich amuseren. Ze maken hun eigen avatar en trekken op avontuur, alleen of met anderen. Bovendien hebben ze altijd en overal toegang tot hun favoriete muziek, video’s, boeken, games én vrienden. Wanagogo is ook een sociaal medium waar kinderen op een veilige manier kunnen spelen en chatten met vriendjes. Het digitaal platform biedt ouders daarnaast de mogelijkheid om de vorderingen van hun kind op de voet te volgen. Ouders bepalen ook zelf de spelregels: ze kunnen instellen hoe lang hun kinderen mogen spelen en of ze mogen chatten. Wanagogo wordt uitgebreid getest door kinderen. Het is een veilige omgeving, waar community managers er voortdurend over waken dat het altijd een warme en superleuke ‘thuishaven’ is tijdens de vrije uurtjes.

Over Studio 100
Studio 100, wereldwijd een van de meest toonaangevende bedrijven in familie-entertainment, werd opgericht in 1996 door Gert Verhulst en Hans Bourlon. Naast het hoofdkantoor in Schelle zijn er ook  vestigingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong en Australië. Studio 100 hanteert een 360° aanpak in familie-entertainment, met wereldwijde merken als spil:

CGI-serie Maja de Bij, die uitgezonden wordt in 160 landen en die meer dan 300 licentienemers heeft. Wickie de Viking, dat intussen in meer dan 60 landen te zien is. De serie Heidi, die nu al verkocht is aan meer dan 70 landen. Ook de live action series Het Huis Anubis & Hotel 13 zijn erg succesvol, naast de bekende iconen zoals K3, Samson & Gert, Bumba, Mega Mindy, Prinsessia, en vele anderen. Studio 100 heeft live action studio ‘s in Schelle en Londerzeel en animatie studio ‘s in Sydney en Parijs. In deze animatiestudio ’s ligt de focus op nieuwe animatiereeksen van iconische figuurtjes als onder meer Maja de Bij, Wickie de Viking en Heidi. De bekende Studio 100 figuren zijn te zien in films, theater, muziek, digitale platformen, boeken, merchandising, themaparken, live action en animatie. Voor meer informatie: www.studio100.tv 

Over Frima
Frima is een gerenommeerd gaming bedrijf dat gevestigd is in het Canadese Québec en opgericht werd in 2003. Na haar bescheiden eerste stappen in de gaming industrie begon Frima al snel web games te maken voor grote Hollywood-producties zoals Harry Potter en Looney Tunes. Referenties die klinken als een klok en het orderboekje van Frima deden vollopen. Inmiddels is Frima een begrip in de sector én een zeer gewaardeerde partner van kleppers zoals Warner Bros, Disney, Electornic Arts, Hasbro, Microsoft, Sony, Nickelodeon en nu dus ook Studio 100. Bij Frima werken 350 mensen, verspreid over verschillende creatieve en technologische afdelingen. Binnen het bedrijf werken zo’n 40 mensen voltijds aan Wanagogo.  Meer info: www.frimastudio.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over