Studio 100 realiseert in 2018 een omzet van € 179.7 mio EUR en beleeft daarmee zijn beste jaar ooit. De geconsolideerde winst van het boekjaar bedraagt € 11 mio EUR, een stijging tegenover vorig jaar van 90 %. Volgens alle financiële parameters rapporteert Studio 100 voor dit boekjaar historische recordcijfers!

De EBITDA van de groep bedraagt voor het afgelopen boekjaar € 68.7 mio EUR. De EBIT bedraagt € 25.7 mio EUR, in vergelijking met vorig jaar een toename van 32%. En de toekomst ziet er nog beter uit: Studio 100 maakt zich sterk dat het in 2019 boven de 200 miljoen omzet gaat uitkomen.

De Studio 100 Groep heeft verschillende divisies:

De 7 Plopsa Parken in België, Duitsland, Nederland en Polen mochten meer dan 2,7 miljoen bezoekers verwelkomen. Ook Studio 100 Benelux doet het erg goed, onder meer dankzij de zeer succesvolle spektakel-musical 40-45, die in oktober in première ging in het Studio 100 Pop-Up Theater.

Studio 100 Media/M4E/International exploiteert de Studio 100 catalogus in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en de beeldrechten en de merchandising & licensing rechten van de catalogus op de internationale markt. In 2019 staat de oplevering van zowel Vic the Movie als 100% Wolf Movie op de agenda.

Het Franse Studio 100 Animation en Flying Bark in Australië produceren animatiereeksen voor TV en animatie langspeelfilms. In november 2017 werd bijkomend een animatiestudio overgenomen in New York, Little Airplane Productions Inc. In Frankrijk wordt onder meer gewerkt aan Arthur & the Minimoys, Heidi Reeks 2 en Vic the Movie.

Ook in de Australische studio is de pijplijn goed gevuld en werd er voornamelijk gewerkt aan een nieuwe TV-reeks en film rond een nieuw figuur (100% Wolf). Daarnaast werkt de studio in opdracht van Nickelodeon US aan een nieuwe TV- serie van Teenage Mutant Ninja Turtles en een derde film rond Maya De Bij.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over