Radiozender KINK DNA zendt vrijdag 12 juli van 9 uur 's ochtends tot 18 uur 's avonds een dag lang de beste alternatieve muziek uit de jaren tachtig uit. De muziek uit dit legendarische decennium is door het succes van de Netflix-serie Stranger Things momenteel heel populair. KINK DNA, het nonstop themakanaal van radiostation KINK, zendt normaal gesproken al uitsluitend de beste alternative classics uit, maar beperkt zich dus voor een dag tot de 80's.

“De muziek uit de jaren '80 zit diep in het DNA van KINK,” weet programmadirecteur Michiel Veenstra. "In Stranger Things gaat dat alle kanten op, bij KINK kiezen we dan weer het beste wat er in die tien jaar gemaakt is. Verwacht muziek van Talk Talk, Joy Division, The Smiths, The Cure, Depeche Mode en Talking Heads".

KINK DNA is te ontvangen via KINK.nl, de gratis KINK app en via TuneIn op alle internet-radio's. KINK DNA is het donstop-zusje van KINK, dat sinds 1 februari 2019 te ontvangen is via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel - inmiddels zijn daar in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur: alles dat online radio ontvangt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over