Stormzy is op weg om een van de meest veelgeprezen artiesten van het Verenigd Koninkrijk te worden. Twee jaar geleden klom hij uit de underground grimescene met zijn debuutalbum ‘Gang Sings & Prayer’, het eerste album in zijn genre met een nummer 1 ranking in de nationale hitparade. Eerder dit jaar schopte de Londense rapper het tot headliner van Glastonbury en werd daarmee de eerste zwarte Britse artiest die dit deed.

Stormzy staat bekend om zijn politiek activisme. Zo bekritiseerde hij de regering met een freestyle tijdens de Brit Awards en richtte ‘Stormzy Scholarship’ op om zwarte studenten financieel te ondersteunen tijdens hun traject naar Cambridge University.

Op 13 december verschijnt zijn langverwachte tweede album ‘Heavy Is The Head’, waarop onder andere de rapper zijn eerste nummer 1 hit ‘Vossi Bop’ is terug te vinden en zijn laatste single ‘Own It’ in samenwerking met Ed Sheeran en afropopheld Burna Boy.

VOOR FANS VAN: Skepta, Wiley, AJ Tracey, J Hus, Octavian, Giggs

IN DE PERS: ‘'Where do you know me from?', wilde Stormzy van ons weten. Tja, van alles en iedereen eigenlijk. De rapper scheert vandaag immers de hoogste toppen. Op Pukkelpop beloofde hij ons zijn 'maximum energy' te geven. Hij deed veel meer.’ - ***** Humo

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Stormzy
Datum: 
Dinsdag 11 februari 2020
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over