Op vrijdag 12 augustus 2022 brengt Senja Sargeant haar tweede single "Still Dreaming Of You" uit. Haar titelloze debuut EP staat gepland voor release op 23 september 2022. Senja was afgelopen maand al te gast bij het Veronica radioprogramma Soundz LIVE. "Deborah Parlor en Senja Sargeant stalen de show in Soundz Live", schreeuwde DJ Maurice Verschuuren van de daken.

Senja kondigde al eerder haar EP release party aan, dat op 21 september 2022 in de Bitterzoet in Amsterdam zal plaatsvinden. Shane Alexander en band zal dan ook aanschuiven. (TICKETS HIER).

In de periode tussen 22 en 28 september 2022 is Senja samen in Nederland en België te boeken met Shane Alexander. Senja Sargeant verzorgt een energieke maar bovenal vermakelijk solide liveshow. Solo meer als ingetogen verbindende storyteller, met band als frontvrouw die het publiek niet alleen bespeeld maar ook aan zich weet te binden.

Omdat Senja in Nederland woonachtig is, is ze dit jaar en volgend jaar beschikbaar als support act en voor shows op middelgrote tot kleine festivals, in theaters, muziekcafés, clubcircuit en intieme huiskamers met daar waar nodig een goede zanginstallatie of PA. Kortom locaties die zich graag vullen met mensen die komen luisteren naar muziek.

Op 23 oktober 2022 om 15:00 uur doet Senja een Real Roots Café LIVE session in Grand Café De M’ooije Waard in Millingen aan de Rijn.

Over Senja Sargeant

Als tiener trad Senja Sargeant op in verschillende clubs in Montreal. Op 26-jarige leeftijd tekende ze haar eerste grote platencontract met het country bandje, Ladies of the Canyon. De populariteit van dit vierkoppig vrouwelijk gezelschap nam snel een vlucht en werd gevolgd door diverse award nominaties bij Radio Music Canada en de Canadian Country Music Association voor hun singles: “Follow Me Down” en “Maybe Baby”, beiden geschreven door Sargeant.

Nadat Sargeant de band verliet, om een carrière als soloartiest op te starten, verhuisde ze naar Nederland. In 2020, drie jaar na haar verhuizing werd Sargeant uitgenodigd deel te nemen aan het populaire TV-programma The Voice of Holland. Zij kwam terecht in het team van Waylon en werd meteen een publiekslieveling. Waylon noemde haar talent goddelijk. Hij liet weten dat hij liever een samenwerking met haar aan zou willen gaan in plaats van verdere deelname aan de Live shows. Helaas is deze samenwerking nooit tot stand gekomen. Kortom een energieke jonge dame met een verhaal.

Over de EP

Na haar verschijning bij TVOH, kwam Senja Sargeant in contact met singer-songwriter en producer, Shane Alexander, uit Los Angeles. Alexander toerde, voordat corona uitbrak, veelvuldig door Europa. De twee stampten een uiterst creatieve samenwerking uit de grond en bogen zich over werken van David Bowie en Roy Orbison, Lucinda Williams en Johnette Napolitano van Concrete Blonde. Terwijl ze via Zoom conferenties de liedjes schreven kwam het duo er achter dat ze een tijdloze EP wilden maken vol met onmiskenbare energie om contact te maken met een groot publiek.

De muziek voor het EP is live opgenomen in de ‘Alexander’s Buddhaland Studios in Zuid-Californië waarbij een DreamTeam aan topmuzikanten betrokken werden, zoals drummer Fernando Buffalo, Conway), pedal steel Jesse Siebenberg(Supertramp, Lady Gaga, Lukas Nelson), bassist Vic Ruiz (Last American Buffalo, Conway), toetsenist Carl Byron (Hot Club LA, Jackson Browne) en string arrangementen Stevie Blacke (Beck, Pink, Rhianna). Senja’s vocals zijn opgenomen in Amsterdam waarbij Alexander op afstand produceerde. De nummers op het EP bevatten controversiële onderwerpen zoals huiselijk geweld in “Thunderheads”, verslaving en psychische kwetsbaarheid in “Never Gonna Turn Away” to love lost in “Still Dreaming of You” and love found in “Now I Understand” – allemaal vanuit het perspectief van een vrouw die in haar kracht staat. De EP is gemixt door Grammy-winnaar Brian Yaskulka, en gemixt mastered door Grammy-winnaar Hans de Kleine.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over