STIKSTOF claimt voor de eerste keer de #1 positie in de album charts van Ultratop.

Waar het vorige album 'FAMILIE BOVEN ALLES' het project was van Zwangere Guy, Jazz Brak en Astrofisiks (live aangevuld met DJ Vega), bulkt 'MOERAS' album van verrassende featurings en collabs zoals oa Smahlo, Hef, Winne, etc....

Het coverartwork is een foto genomen van het Brusselse Justitieplaleis op 3 september 1944, Het Britse leger stond klaar om Brussel binnen te trekken, terwijl de Duitse soldaten compromitterende archieven in brand staken tijdens hun aftocht. Het slijk van de straat kreeg de brand onder controle, maar een moeras blijft een moeras.

'MOERAS' is beschikbaar in cd-formaat en vinyl via Top Notch.

Over STIKSTOF

STIKSTOF is het geesteskind van Jazz Brak, Zwangere Guy en Astrofisiks, live begeleid door Dj Vega. Sinds 2010 geven ze een gezicht aan de Brusselse hiphop-scène en speelden ze alle grote zalen en festivals in België en Nederland plat. Ze brengen ze hun lyrics van de pleintjes naar de huiskamer. Van de underground naar de Grote Markt. Hun raps zijn een vergrootglas voor hún leven, hún generatie en hún Brussel.

Na drie platen in eigen beheer “Stikstof” ,“/02” en ‘Overlast’ zetten ze in 2021 hun volgende stap. Ze brachten op 1 oktober 2021 hun album “FAMILIE BOVEN ALLES “uit bij het label Top Notch. Dit album ademt nog meer dan vroeger uit als zijn poriën de g(r)ootstad: rauw, onaf, grimmig maar evenzeer tongue-in-cheek, sardonisch en met een charmante hang naar surrealisme. Negen maanden later kwam ‘MOERAS’ uit en werd de familie uitgebreid met een reeks featurings. Broers en zussen zoals HEF, Smahlo, Winne, Ronnyhuana, Buds & Nativ en Demi Lou schreven één voor één nieuwe barz die aan de ribben blijven plakken, de waarheid vertellen en de maatschappij kritisch analiseren.

​Wie niet klaar is, heeft pech!

LIVE
01/07 Rock Werchter
03/07 Down The Rabbit Hole (NL)
15/07 Gent Jazz
16/07 Welcome To The Village
17/07 Dour
18/08 Pukkelpop
09/09 Schippersweekend
17/09 Manifesta

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over