In 2020 werkt Stijn Van de Voorde 20 jaar voor Studio Brussel. Op twee decennia tijd leert een mens iets bij over ‘muziek’, in de breedste betekenis van het woord. En dus trekt Van de Voorde op pad met 'For Those About To Rock, I Salute You', een theatershow met straffe muziek, exclusieve beelden en mooie (en minder mooie) verhalen over grote (en minder grote) muzikale helden. De tour start op 30 januari in Gent.

Rock-'n-roll maakt onze aardbol al bijna 70 jaar een betere plaats. Hoog tijd dus, vindt Stijn Van de Voorde, om de belangrijkste figuren te eren zoals het hoort: met een theatraal eresaluut. In 'For Those About To Rock, I Salute You' trakteert hij op de moosite, grappigste en meest ontroerende fragmenten van de meest uiteenlopende tijdloze figuren die ooit iets opvallend deden met een gitaar. Van Elliott Smith tot Prince. Van Nickelback tot de Noorse blackmetalband Mayhem. En laat ons de Gallaghers vooral ook niet vergeten. Wat maakt rockmuzikanten écht legendarisch? Waarom zijn chef-koks NIET de nieuwe rocksterren? En wat was er zo bijzonder aan die ene ontmoeting met Metallica in 2009?

Na twintig jaar Studio Brussel lijkt het me niet verkeerd om eens al mijn favoriete verhalen en eigen ervaringen achter elkaar plakken in een life-changing theatershow (waar ik zelf graag naar zou kijken). Mijn persoonlijke rock-'n-roll Hall of Fame. - Stijn Van de Voorde

Tijdens zijn 20 jaar op Studio Brussel konden we telkens op Stijn rekenen voor de meest obscure culthits en muzikale wist-je-datjes. Zo leerde hij het volk wat een Wonderwall is, waarom Rick Astley een van de coolste figuren in onze recente rockgeschiedenis is, en of God al dan niet een DJ is. De laatste jaren ging hij nog een stapje verder in zijn muzikale zoektocht met zijn online docu's California Love, Great! Britain, Rock ‘n’ Roll High School, Studio Ibiza en 'Burning Man'. Het tweede seizoen van Rock 'n Roll High School is vanaf begin februari 2020 te zien op VRT.NU.

Al zijn verworven kennis bundelt hij nu in een entertainende theatershow over de meest tot de verbeelding sprekende sector in de business. Ter voorbereiding van de show brengt Stijn vanaf januari één keer per week een rockverhaal dat de voorstelling nét niet haalde, in de vooravond bij Eva De Roo op Studio Brussel.

For Those About to Rock, I Salute You gaat op 30 januari 2020 in première in Theaterzaal Vooruit in Gent.
Voor tourdata en tickets kan je terecht op www.stijnvandevoorde.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: