De zomer heeft iets met muziek en muziek heeft iets met de zomer. Geen enkel seizoen wordt meer bezongen. De zon schijnt, de temperaturen lopen op, we nemen vakantie en iedereen voelt zich vrolijk en vrij. Ook Stijn Van de Voorde werd geïnspireerd door het warmste seizoen. Op 1 mei verschijnt ‘Here Comes The Sun’. Een muzikaal vakantieboek dat de vrolijkheid van de zomer op een kleurrijke manier perfect tot bij de lezer brengt.

HERE COMES THE SUN
In ‘Here Comes The Sun’ – uiteraard naar het nummer van The Beatles - legt Stijn Van de Voorde de onlosmakelijke link tussen muziek en de zomermaanden bloot. Van festivals over surfrock, skatepunk en muziektoerisme tot summertime sadness.

Hoeveel liedjes werden er geschreven over roomijs? Waarom heeft het strand zo’n grote aantrekkingskracht op muzikanten? Hoe komt het dat een klein land als België toch steeds de grootste kleppers kan strikken op de festivals? Welke muzikale wijntjes zijn er zoal te vinden en welke smaakt het beste? Welke muzikale musea zijn het meest een bezoekje waard? Een speels boek vol verhalen over de zonnigste plaatjes dus. Afgewisseld met amusante tussendoortjes zoals playlists, quizzen en fun facts.

Muziek maakt de zomer beter en de zomer maakt muziek beter. In moeilijke tijden met veel beperkingen wil ik dat extra graag benadrukken met tekst en beeld. 'Here Comes the Sun' is een vrolijk boek met veel kleur, maar het bevat ook veel opvallende informatie en plezante muzikale weetjes. Dit is het boek dat ik zelf zou willen meenemen op reis, voor aan het zwembad. Een 100% waterdichte cover is op dat vlak mooi meegenomen. - Stijn Van de Voorde

OVER STIJN

Stijn Van de Voorde werkt sinds 2000 voor Studio Brussel. Op twee decennia tijd leert een mens al iets bij over muziek. Stijn presenteerde tal van programma’s, mocht muzikale grootheden zoals Dave Grohl (Foo Fighters), Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers) en Bono (U2) ontmoeten en maakte muziekdocu’s als California Love (2017), Great! Britain (2017), Rock ’n Roll High School (2019 & 2020), Studio Ibiza (2019) en Burning Man (2019).

Tegenwoordig selecteert hij iedere maandagavond de muziek op Studio Brussel en levert hij elke vrijdag een nieuwe aflevering van de Popcast van de week af. Vanaf 25 april presenteert Stijn een nieuw radioprogramma, gelijknamig aan het boek. Here Comes The Sun is vanaf dan iedere zondag te horen tussen 12u00 en 13u00 op Studio Brussel.

‘Here Comes The Sun’ is Stijns derde boek. Eerder verschenen ook 'Listomania'(2011) en ‘Pop = Art (2016)

FOR THOSE ABOUT TO ROCK

Als de Covid-maatregelen van de overheid het toelaten, gaat Stijn komend najaar opnieuw op tournee met zijn theatershow For Those About To Rock, I Salute You. Een show over de voor- en achterkant van rock ’n roll. Met straffe muziek, exclusieve beelden en mooie (en minder mooie) verhalen over grote (en minder grote) muzikale helden. De show ging op 30 januari 2020 in première in Gent.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: