Zaterdag 26 december trekt Stijn Meuris van leer, voor de vierde keer in evenveel jaren.

TIRADE #4: Belgarije heet zijn eindejaarsconference en Artists Unlimited verzorgt samen met Evil Penguin de livestream van dit eenmansbetoog.

"In mijn jeugd was ik een grote fan van Freek de Jonge en nu van iemand als Theo Maassen in Eindhoven,” zegt Meuris. "Op die manier doet in Vlaanderen dat bijna niemand. Het is storytelling met een hoek af."

Voor de ticketprijs van 10 euro bekijk je zijn show op tweede kerstdag live thuis. De show begint zaterdag 26 december om 20u30 en de virtuele deuren openen een halfuur van tevoren.

"Het was een tirade-jaar bij uitstek," vertelt Meuris. "In de loop van het jaar verzamel ik ideeën en citaten en die schrijf ik op. Ergens september-oktober greep ik naar die notities en bleek ik er 430 te hebben. Dat was een record, maar er is natuurlijk ook ontzettend veel gebeurd op allerlei vlakken."

"Ik voelde een paar jaar geleden de behoefte om iets te doen met de ergernis die ik dag na dag had bij het lezen van de kranten," aldus Meuris. "Ik moet mij niet geweldig inspannen om die verontwaardiging op te roepen. Die zit nogal rap klaar. (lacht) Tegelijkertijd is er humor. De voorstelling draait om de lach, maar ook om de oprechte verwondering en boosaardigheid soms."

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over