Op zaterdag 1 september viert Laundry Day zijn tiende verjaardag. Het was inderdaad in 1998 dat Luc Carpentier, uitvinder, peetvader en drijvende kracht achter het inmiddels grootste DJ-festival van ons land, vanuit zijn shop “Naughty I” besloot de Kammenstraat wat op te vrolijken en enkele draaitafels, een versterker en een stel luidsprekers op het voetpad neerpootte. De rest is geschiedenis. In 2005 was het “hipper dan hipste” stadsfestival dermate gegroeid dat de Kammenstraat werd ingeruild voor het Eilandje. Twee jaar achter mekaar al vinden zo’n 50.000 jongeren de weg naar de nieuwe locatie voor de volle dag beats, breaks en fashion. Dit jaar wordt dat voor de jubileumeditie niet anders. Of toch. Laundry Day brengt voor het eerst ook live-muziek. Stijn krijgt de eer van de eerste artiest te zijn die een volledige live-set brengt op het vetste mega-stadsfestival van de lage landen.

De andere ingrediënten blijven onveranderd: start om 12.00u. op de site aan de noordrand van Antwerpen. Shaken. Bijpraten over de vakantie. Shaken. Pronken met foto’s van vakantielieven. Shaken. Shoppen. Shaken. De 3 DJ’s van 10 jaar terug zijn er inmiddels 100 geworden. De versterker op de stoep is ingeruild voor 7 stages. Het festival is 100-voudig gegroeid. Maar de unieke sfeer, de good vibes zijn gebleven. Zoals ook de shops, veel animatie, veel schoon volk.

Wat ook blijft is het systeem van de Laundry Day Ambassadors. Met zo’n 250 zijn ze intussen, en ze maken scholen, scouts- en chiroverenigingen, jeugdclubs en hun bloedeigen ouders hoorndol met hun gezaag over Laundry Day. Enfin, ze promoten dat dus formidabel, ze ontvangen in ruil een authentiek T-shirt en komen er op 1 september gratis voor niks in.

Want wat ook blijft is de supporting fee van 5 euro per bezoeker. Mits in voorverkoop. Die voorverkoop loopt via de KBC-kantoren, selected Wrangler stores en de shops Fish & Chips en Men at Work. Tickets kunnen bij KBC besteld worden via https://ticketshop.kbc.be, of via het telefoonnummer +32 (0)78 15 51 51 (7 dagen op 7, 24/24u). De tickets kunnen vervolgens afgehaald worden in het KBC-kantoor naar keuze en ter plaatse betaald. De voorverkoop start op 1 juli. Aan de deur van Laundry Day op de dag zelf kosten de tickets 10 euro. Nog steeds geen geld voor zoveel muziek en zoveel fun.

Het Eilandje blijft ook in 2007 prima bereikbaar. En De Lijn doet extra inspanningen met o.a. dubbele tramstellen op de lijnen 4 en 7. Alle info op www.delijn.be

De website van Laundry Day is trouwens hét informatiekanaal bij uitstek voor de fans van dit fantastische festival. En hij is online. Alles wat u ooit wilde maar niet durfde vragen wordt dus vanaf nu probleemloos gevonden op www.laundryday.be. En via een simpele aanmelding word je constant op de hoogte gehouden van nieuws over Laundry Day.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: