Dé referentie in de progressieve rockscene maakt zich op voor de release van zijn vijfde album ‘To The Bone’! En Steven Wilson kondigt aan dat de release gepaard zal gaan met een internationale tournee die op vrijdag 9 maart 2018 halt houdt in de Ancienne Belgique.

Steven Wilson groeit op in de progressieve muzikale cultuur waarmee zijn ouders hem omringen en leert zichzelf muziek maken. Tussen 1984 en 1986 werkt hij samen met groepen als Altamont en Karma, maar het is vooral het succes van zijn eigen band Porcupine Tree, opgericht in 1987, dat deuren voor hem opent. Ambitieus en getalenteerd als hij is, waagt hij zich aan meerdere muzikale projecten tegelijkertijd. En op die manier evolueert zijn stijl stilaan naar progressieve rock en psychedelica van de avant-garde. Als eigenaar van zijn eigen platenlabel brengt hij in 2008 zijn eerste album uit. Met ‘Insurgentes’ verkent hij nieuwe stijlen als postpunk, hiphop, disco en zelfs metal. De plaat is een inslaand succes, waardoor hij het zich kan veroorloven zich even toe te leggen op andere projecten, alvorens hij opvolger ‘Grace For Drowning’ uitbrengt. Op dit tweede studioalbum zijn bevriende artiesten terug te vinden, als Jordan Rudess (Dream Theater), Steve Hackett, Nick Beggs en Tony Levin. Het succes ervan brengt hem naar alle uithoeken van de wereld. Voor ‘The Raven That Refused to Sing (And Other Stories)’ (2013) heeft hij de kans om samen te werken met niemand minder dan Alan Parsons. En met ‘Hand. Cannot. Erase’ uit 2015 komt hij naar ons land voor een magistraal concert in de Brusselse AB.

Dit jaar stelt Steven Wilson ons zijn jongste plaat ‘To The Bone’ voor. Elf gloednieuwe nummers die een frisse wind doen waaien in de moderne indiepop en nog maar eens aantonen dat hij een grote mijnheer is in de Britse undergroundscene! Zijn concerten staan iedere keer garant voor een onvergetelijke ervaring en kippenvel van begin tot einde! Het is dan ook uitkijken naar het concert op vrijdag 9 maart in de Brusselse AB. Tickets voor dat concert zijn beschikbaar vanaf vrijdag 12 mei om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Steven Wilson
Datum: 
Vrijdag 9 maart 2018
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over