Op 22 mei 2025 komt Steven Wilson naar AFAS Live in Amsterdam. Na de twee meest recente optredens in Nederland met zijn band Porcupine Tree is dit de eerste solo tour sinds 2018. De kaartverkoop voor dit concert start op vrijdag 28 juni om 10:00 via Ticketmaster.

Steven Wilson kondigt voor het eerst in zeven jaar solo shows in het voorjaar van 2025 aan. Met The Overview Tour toert hij in totaal naar elf Europese landen en het Verenigd Koninkrijk ter ere van het aanstaande album The Overview dat begin 2025 zal worden uitgebracht. Dit is de eerste solo tour met een volledige band sinds 2018, die toen in teken stond van het laatste album To The Bone dat in 2017 werd uitgebracht.

Steven Wilson, enorm succesvol en toch altijd compromisloos, is de afgelopen dertig jaar een van de meest consistente creatieve kunstenaars van Groot-Brittannië geweest. Muzikant, producer, frontman van een band, Wilson heeft de grenzen verlegd tussen complexe rockmuziek en visionair elektronisch geluid. Zijn zevende soloalbum - The Harmony Codex - werd in 2023 met uitgebracht na de enorm succesvolle, onverwachte reünie wereldtour door Porcupine Tree, de band die Wilson vanaf het midden van de jaren '90 tot hun pauze in 2010 leidde. De laatste drie albums (To The Bone, The Future Bites en The Harmony Codex) bereikten allemaal de Top 5 van de Britse albumlijsten.

Steven Wilson: “Ik ben heel blij dat ik een Steven Wilson-tour voor 2025 kan aankondigen, mijn eerste in zeven jaar. De Overview Tour wordt een audiovisuele ervaring gebaseerd op een komende nieuwe release met dezelfde naam: een album met ruimtethema en slechts twee zeer lange stukken. Ik zal voor het eerst ook muziek uit The Harmony Codex spelen, evenals nummers van al mijn vorige platen. Ik ben ongelooflijk blij om weer op te treden met mijn inspirerende soloband, en we hebben veel verloren tijd in te halen. Ik kijk ernaar uit je te zien op wat een epische avond gaat worden!

Steven Wilson - The Overview Tour

Donderdag 22 mei 2025 | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €72,80 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop start op vrijdag 28 juni om 10:00 uur. Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/stevenwilson

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over