Terwijl je op veel artiesten gemakkelijk een label kan plakken, kan je Steve Vai niet in een hokje stoppen. Vai is een muzikale alchemist van de hoogste orde. Samen met zijn band, tourt Steve Vai dit jaar de wereld rond. Op 17 juni strijkt hij neer in Het Depot om ook hier zijn muzikaliteit nog eens te laten gelden.

Door de jaren heen heeft Vai respect afgedwongen bij fans uit alle genres met uitzonderlijke gitaarvaardigheden en muzikaliteit. Hij verkocht al 15 miljoen platen, sleepte drie Grammy Awards in de wacht en maar liefst 15 Grammy nominaties.

Steve Vai heeft al heel wat concerten op zijn naam staan. Zo heeft hij de wereld al gezien als soloartiest, maar ook samen met Frank Zappa en als lid van G3 en andere bands als Alcatrazz, The David Lee Roth Band en Whitesnake.

Als een volwaardige audioproducer heeft Steve Vai al zijn soloalbums zelf geschreven en geproduceerd. De albums zijn uitgebracht via Favored Nations, zijn eigen platenlabel dat al meer dan 70 albums van legendarische muzikanten als Tommy Emmanuel, Steve Lukather, Eric Johnson, Bill Sheehan en Larry Carlton uitgebracht heeft.

Vai bracht in 2012 zijn 16de soloalbum uit, samen met de epische drie jaar durende tour bestaande uit 253 evenementen (zoals shows, concerten met verschillende orkesten en masterclass’en), verspreid over 52 landen.

Op 17 juni komt Vai met zijn 'Passion and Warfare 25th Anniversary Tour' langs Het Depot in Leuven!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Steve Vai
Datum: 
17 juni 2016
Locatie: 
Het Depot, Leuven

Reservatie:

Meer over