Zeer getalenteerd en één van de meest innovatieve rockmuzikanten. Zo zal Steve Hackett de geschiedenisboeken ingaan. Samen met Peter Gabriel, Phil Collins, Tony Banks en Mike Rutherford vormde hij de spraakmakende line-up van Genesis die het baanbrekende album ‘Selling England By The Pound’ (een lievelingsalbum van John Lennon) uitbrachten in 1973. Maar ook vanwege zijn songschrijverkunsten, zijn bijzonder gitaargeluid en zijn unieke gitaarspel. Hij beheerst als geen ander de ‘tapping’ techniek die ook door Eddie Van Halen overgenomen werd en het ‘sweep picking’.

Hackett beschikt over een oeuvre om u tegen te zeggen. Enkele van de vele hoogtepunten: de hitsingle “Cell 151”, de albums samen met Steve Howe in de super group GTR, de ‘Genesis Revisted’ en ‘Genesis Revisited II’ succesalbums, het album samen met Chris Squire van Yes ‘Squackett’, ...

Met de aankondiging van zijn nieuwe ‘Selling England By The Pound’ tournee weet Hackett enorm veel belangstelling op te wekken voor wat een spectaculaire en onvergetelijke show beloofd te worden: het gelijknamige album speelt hij integraal live, de 40e verjaardag van zijn doorbaak soloalbum ‘Spectral Mornings’ komt ruim aan bod, net zoals songs van zijn nog te verschijnen nieuwe plaat (release voorzien voor begin 2019).

Op paasmaandag 22 april 2019 staat legendarisch gitarist Steve Hackett samen met enkele van de beste muzikanten ter wereld in het Kursaal in Oostende met de ‘Genesis Revisited Tour 2019’ tournee. Een niet te missen show! De ticketverkoop start donderdag 27 september om 10u via livenation.be en proximusgoformusic.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Steve Hacket
Datum: 
Maandag 22 april 2019
Locatie: 
Kursaal Oostende

Reservatie:

Meer over